Харків у Washigton Post. Літопис руйнації міста

Харків у Washigton Post. Літопис руйнації міста
245080 ПЕРЕГЛЯДІВ

Напередодні 24.02.22 Харків притягав молодь і туристів з усіх куточків України. Місто манило своїми зеленими масивами, якісними університетами й технологічними інноваціями, не боячись кидати виклик самій столиці! А химерне поєднання історичного та сучасного? Воно не виглядало вульгарно – навіть досить природно, не протиставляючи між собою різні по суті стилі. І якби не війна, сьогодні б над Харковом лунали феєрверки, неслись пісні, чулись гуляння: усі б святкували день міста...

Натомість місцеві жителі відчувають постійний жах. Житлові райони ледь не щодня обстрілюються. Тривоги можуть тривати більш ніж 5 годин на добу. Люди виїжджають – на їхньому місці появляються біженці. Багато історичних та важливих будов зруйновано: про їхнє відновлення говорити ще рано через війну... Проте місто стоїть, бореться, продовжує жити, можливо, не в такому темпі, як у минулому, але по-колишньому зухвалому, енергійному й оптимістичному. 

В альбомі "Сторозтерзаний ворогом Харків" місцевий фотограф Вадим Бєліков наочно демонструє трагічну зміну. На сторінках виданнях представлено пуски ракет із Бєлгорода, наслідки обстрілів, понищене й спустошене в перші місяці війни місто. Ці знімки свого часу облетіли світ, зокрема через Washigton Post. Для порівняння автор дає світлини довоєнного міста, щоб навіть незнайомий із ним читач розумів усі масштаби руйнувань. У кінці ж книги фотограф залишає простір для надії: подає своє уявлення майбутнього Харкова.

 

Валентин КОНДРАТЮК

За матеріалами фотоальбому "Сторозтерзаний ворогом Харків"

https://ua-book.house

Теги: Незалежний Медіа Форум, Independent Media Forum
Автор: uacenter.media

Незалежний Медіа Форум
www.uacenter.media
www.mediaforum.news
E-mail: [email protected]
Kyiv - Київ:  +38 067 461 6900
Варшава - Warszawa: +48 609 00 6656

Редакція Незалежного Медіа Форуму не завжди поділяє точку зору автора

© ICF "INDEPENDENT UKRAINIAN MEDIA CENTER IN EUROPE", 2022-2024
© POLSKO-UKRAIŃSKA FUNDACJA POKOJU CONCORDIA 818, 2023-2024

Мої відео