Залишились в окупації та працюють на ворога - заочно повідомлено про підозру 8 колишнім поліцейським та експертам

Залишились в окупації та працюють на ворога - заочно повідомлено про підозру 8 колишнім поліцейським та експертам
334871 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру 5 колишнім поліцейським та 3 співробітникам сервісних центрів і експертних установ в добровільному зайнятті громадянами України посад в незаконних судових або правоохоронних органах, створених на тимчасово окупованій території, тобто у колабораційній діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, у травні 2022 року адміністратор сервісного центру МВС, старший судовий експерт та спеціаліст сектору статистичної роботи ГУНП в Донецькій області добровільно перейшли на бік загарбників та обійняли посади у «Міжрайонному регістраційно-екзаменаційному відділі №2 з обслуговування м. Маріуполя, Володарського і Першотравневого районів». Зловмисники займаються видачею фейкових свідоцтв про реєстрацію транспортних засобів та посвідчень водія зразків так званої «днр».

Окрім цього, ще п’ятеро експравоохоронців обійняли посади у так званому «Краснолиманському міському відділі мвд днр». Працюючи на ворога, підозрювані забезпечують діяльність незаконного правоохоронного органу, патрулюють вулиці, приймають заяви від громадян.

Досудові розслідування здійснюються слідчими СУ ГУНП в Донецькій області за оперативного супроводу Донецького управління Департаменту внутрішньої безпеки НП України.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від дванадцяти до п’ятнадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої.

uacenter.media, ua.mediacenter.eu@gmail.com,

01001 Київ, вулиця Хрещатик 10, +38 067 461 6900, +48 609 00 6656

© Міжнародний благодійний фонд

«Незалежний Український Медіа Центр у Європі», 2022

© Yurii SCHERBAK, 2022   © Valentyn KONDRATIUK, 2022-2023

Мої відео