Названо регіони України з найнижчими показниками споживчих цін на продовольчі товари

Названо регіони України з найнижчими показниками споживчих цін на продовольчі товари
342296 ПЕРЕГЛЯДІВ

За перші три місяці поточного року індекс споживчих цін на продовольчі товари, в тому числі і продукти харчування, зріс в усіх регіонах, крім Сумської області. Найбільше зростання спостерігалося в столиці, де показник зріс на 102,6%. І навпаки, в деяких областях, незважаючи на активні військові дії, відзначається зростання вартості життя. Про це повідомляє agronews за посиланням на видання Фокус.

Найбільше зростання індексів споживчих цін спостерігалося в столиці та ряді інших регіонів. Як правило, максимальний ріст припадає на березень. До таких областей, які мають показник понад 101,3% входять області: Львівська, Одеська, Закарпатська, Кіровоградська та Дніпропетровська.

До цього переліку також увійшли території, на яких ведуться бойові дії: Донецька, Харківська, Луганська та Миколаївська області. Ймовірно, це пов'язано зі збільшенням ризиків постачальників і нестабільністю економічної сфери.

Середні показники зростання цін наведено у таких регіонах: Волинська, Київська, Рівненська, Тернопільська, Херсонська, Чернівецька та Івано-Франківська області.

Найменш істотне зростання споживчих цін, яке не досягло позначки 100,9%, спостерігалося у Вінницькій, Житомирській, Запорізькій, Полтавській, Сумській, Хмельницькій, Черкаській та Чернігівській областях. У Сумській та Черкаській областях у квітні спостерігався навіть негативний рівень цін – 99,7%.

Незалежний Медіа Форум
www.uacenter.media
www.mediaforum.news
E-mail: [email protected]
Kyiv - Київ:  +38 067 461 6900
Варшава - Warszawa: +48 609 00 6656

Редакція Незалежного Медіа Форуму не завжди поділяє точку зору автора

© ICF "INDEPENDENT UKRAINIAN MEDIA CENTER IN EUROPE", 2022-2024
© POLSKO-UKRAIŃSKA FUNDACJA POKOJU CONCORDIA 818, 2023-2024

Мої відео