Позиція Трампа стосовно допомоги Україні поділила ряди республіканців

Позиція Трампа стосовно допомоги Україні поділила ряди республіканців
312680 ПЕРЕГЛЯДІВ

Голосування Палати представників США за допомогу Україні в розмірі 61 мільярда доларів відображає розбіжності в Республіканській партії напердодні президентських виборів. Це свідчить про те, що Трампа не підтримує вся фракція партії. Він пом'якшив свою позицію стосовно допомоги Україні, і припинив свій тиск на республіканців у Палаті представників, як повідомляє видання Oboz.ua за посиланням на The New York Times.

Найбільш радикальні прихильники Трампа, зокрема Марджорі Тейлор Грін та Метт Гаєц, активно працювали над блокуванням допомоги Україні. Інша відома прихильниця Трампа, Лорен Боберт, глузувала над демократами під час голосування.

Трамп сам спробував зберегти нейтральність перед голосуванням, заявляючи у соцмережах про важливість підтримки України для США. Проте він також критикував Європу за недостатнє виділення коштів на допомогу Україні.

Аналітики вважають, що допомога Україні без жодних умов означає поразку для Трампа. Останнім часом він висловлював думку про надання допомоги у формі кредиту, але не знайшов підтримки.

Міністр оборони США Ллойд Остін вказав, що цей закон підсилить підтримку України та Ізраїлю, а також зміцнить безпеку в Індо-Тихоокеанському регіоні. За його словами, США продовжують підтримувати своїх союзників та партнерів у всьому світі.

Незалежний Медіа Форум
www.uacenter.media
www.mediaforum.news
E-mail: [email protected]
Kyiv - Київ:  +38 067 461 6900
Варшава - Warszawa: +48 609 00 6656

Редакція Незалежного Медіа Форуму не завжди поділяє точку зору автора

© ICF "INDEPENDENT UKRAINIAN MEDIA CENTER IN EUROPE", 2022-2024
© POLSKO-UKRAIŃSKA FUNDACJA POKOJU CONCORDIA 818, 2023-2024

Мої відео