BLOOMBERG: Росія планує втручатися у президентські вибори в США

 BLOOMBERG: Росія планує втручатися у президентські вибори в США
117518 ПЕРЕГЛЯДІВ

Росія втручатиметься у президентські вибори в Сполучених Штатах Америки, заплановані на листопад, аби послабити США й підтримку України, пише видання Bloomberg, посилаючись на американських чиновників.

“Зростальна кількість супротивників США на чолі з Росією намагаються вплинути на президентські вибори 2024 року за допомогою найманих комерційних фірм і використання генеративного штучного інтелекту”, – йдеться в публікації. 

Росія становить найсерйознішу загрозу в цьому виборчому циклі, кажуть анонімні чиновники Офісу директора національної розвідки США. “Москва, ймовірно, розглядає вибори як можливість для досягнення своїх ширших цілей, таких як підрив підтримки військових зусиль України, підрив довіри до демократичних інститутів і підрив довіри до США в ширшому сенсі, сказали чиновники”, – кажуть джерела. 

Очікується, що Росія використає соціальні розбіжності в США, зокрема протести в студентських містечках на підтримку палестинців у війні в Газі. “Центр протидії зовнішньому зловмисному впливу при Офісі директора національної розвідки США, який розпочав роботу у вересні 2022 року, намагатиметься протидіяти цим загрозам за допомогою аналізу медіа. Зокрема, центр має на меті встановити, чи створюються медіа синтетичним шляхом, чи ними керують іноземні агенти”, – йдеться в тексті. 

Водночас Іран планує діяти як агент хаосу на виборах 2024 року, породжуючи внутрішні чвари та навіть пропагуючи насильство. А Китай дотримується обережнішого підходу та усвідомлює потенційний удар, який може супроводжувати втручання у вибори, пише Bloomberg.

Фото: Graeme Sloan/Bloomberg

Теги: Незалежний Медіа Форум, Independent Media Forum
Автор: uacenter.media

Незалежний Медіа Форум
www.uacenter.media
www.mediaforum.news
E-mail: [email protected]
Kyiv - Київ:  +38 067 461 6900
Варшава - Warszawa: +48 609 00 6656

Редакція Незалежного Медіа Форуму не завжди поділяє точку зору автора

© ICF "INDEPENDENT UKRAINIAN MEDIA CENTER IN EUROPE", 2022-2024
© POLSKO-UKRAIŃSKA FUNDACJA POKOJU CONCORDIA 818, 2023-2024

Мої відео