У Швейцарії стартував Саміт миру

У Швейцарії стартував Саміт миру
341191 ПЕРЕГЛЯДІВ

У Швейцарії стартував Саміт миру

  У Швейцарії стартує Саміт миру  

На швейцарському курорті Бюрґеншток у суботу, 15 червня, офіційно стартував перший Саміт миру. На саміті обговорюватиметься ядерна безпека, продовольча безпека та гуманітарний вимір – обмін полоненими та повернення викрадених дітей. Результати саміту будуть передані Росії.

Президент Володимир Зеленський свою промову на першому пленарному засіданні інавгураційного Саміту миру розпочав словами: «Сьогодні день, коли світ наближає справедливий мир».

«101 держава та міжнародна організація сьогодні присутня на саміті, і це неймовірний успіх, наш спільний успіх, всіх тих, хто вірить, що об’єднаний світ, Об’єднані Нації сильніші, ніж будь-який агресор», – зазначив Президент України.

  Сьогодні день, коли світ наближає справедливий мир - Зеленський у вступній промові на Саміті  

Президент відзначив, що на інавгураційному першому Саміті миру його учасники сфокусуються на трьох пунктах.

«Перший пункт – це радіаційна та ядерна безпека. Другий – це продовольча безпека. Третій – звільнення полонених і депортованих осіб, дорослих та дітей, військових, цивільних, чиї життя були зламані війною. Ми сфокусуємося на цих першочергових пунктах Формули миру і в процесі роботи над ними можемо досягти угоди та створити план дій для кожного пункту Формули», – сказав Зеленський.

Вказуючи, які наслідки може принести Саміт, він відзначив: «Перше, це довести, що повернення безпеки насправді можливе. Друге, це надати реальний план, щоб кожен крок до миру працював – від ядерної та продовольчої безпеки до звільнення полонених та депортованих осіб, до повного завершення війни без загрози її нового початку. Я вірю, що це можливо. Немає жодної потреби винаходити велосипед, коли Статут ООН вже визначає підвалини миру та нормального співіснування народів».

Президентка Швейцарії: Саміт формуватиме основи для справедливого миру

Під час саміту у Бюргенштоці не буде досягнуто остаточного порозуміння у питанні завершення війни в Україні, його мета - створити основи для справедливого і тривалого миру. На цьому під час відкриття першого Саміту миру у Бюргенштоці наголосила президентка Швейцарії Віола Амгерд, передає кореспондент Укрінформу.

Фон дер Ляєн - на Саміті миру: Замороження конфлікту в Україні призведе лише до нової війни

   Фон дер Ляєн - на Саміті миру: Замороження конфлікту в Україні призведе лише до нової війни  

Будь-яке замороження конфлікту в Україні не призведе до миру, але стане передумовою для нової загарбницької війни. Саме тому Україна потребує всеохоплюючого та стійкого миру з дотриманням принципів Хартії ООН, які є важливими для всіх країн світу. Про це сьогодні під час виступу на Саміті миру заявила Президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

Гарріс про «мирні» ініціативи Путіна: Це не мир, а капітуляція

  Гарріс про «мирні» ініціативи Путіна: Це не мир, а капітуляція  

Віцепрезидентка США Каміла Гарріс вважає пропозиції російського диктатора Володимира Путіна щодо умов миру в Україні пропозицією капітуляції, а не щирим шляхом до припинення війни.

Негайне перемир'я створить новий загрозливий заморожений конфлікт - Шольц

Перемир’я без серйозних переговорів і встановлення справедливого миру призведе лише до такого небезпечного для всіх сценарію як поява ще одного замороженого конфлікту. Про це заявив канцлер ФРН Олаф Шольц на Саміті миру у Швейцарії 15 червня, передає кореспондент Укрінформу.

Путін не зацікавлений у справжньому мирі - Сунак

Світу потрібен мир, але не за рахунок капітуляції України - Макрон

Дуда: Росія веде колоніальну війну і хоче зробити українців рабами

  Дуда: Росія веде колоніальну війну і хоче зробити українців рабами  

Ця війна не лише жорстока і сповнена злочинів, вона імперіалістична й колоніальна за своєю природою. Кремль намагається зробити українців і їхніх дітей рабами, використати українські ресурси, знищити їхню культуру та позбавити Україну права вільно обирати свій шлях розвитку й безпекові гарантії”, - заявив президент Польщі Анджей Дуда.

Саме Україна має вирішити, коли можливо почати діалог з Росією - президент Євроради

Прем’єрка Данії: Якщо ми не відстоюватимемо наші принципи, то чого ми всі вартуємо

  Прем’єрка Данії: Якщо ми не відстоюватимемо наші принципи, то чого ми всі вартуємо  

Україна значно зміцнила свої позиції на шляху до миру - президент Фінляндії

Мир в Україні має бути справедливим, без зміни кордонів - прем’єр Японії

Росія має усвідомити свої кордони та кордони сусідів - Зурабішвілі

Мелоні розповіла, які країни нададуть Україні кредит на $50 млрд

«Сполучені Штати, а також Канада, Велика Британія та, ймовірно, Японія, в межах своїх конституційних обмежень, уже оголосили (і нададуть) кредит (Україні – ред.) у розмірі близько $50 мільярдів», - сказала очільниця уряду Італії Джорджа Мелоні на пресконференції за підсумками саміту лідерів G7. За словами Мелоні, наразі європейські країни не беруть участі в цьому кредиті.

Гана засуджує російську агресію проти України як прояв імперіалізму і колоніалізму великих країн проти менших. Африканський континент особливо постраждав від російської війни в Україні, відтак ключовим є досягнення миру, де українська Формула є хорошою основою.


Заяви Президента України та Президентки Швейцарської Конфедерації Віоли Амхерд для ЗМІ

Президент України Володимир Зеленський зустрівся з віцепрезидеткою США Камалою Гарріс

 

 

УКРІНФОРМ

Теги: Незалежний Медіа Форум, Independent Media Forum
Автор: uacenter.media

Незалежний Медіа Форум
www.uacenter.media
www.mediaforum.news
E-mail: [email protected]
Kyiv - Київ:  +38 067 461 6900
Варшава - Warszawa: +48 609 00 6656

Редакція Незалежного Медіа Форуму не завжди поділяє точку зору автора

© ICF "INDEPENDENT UKRAINIAN MEDIA CENTER IN EUROPE", 2022-2024
© POLSKO-UKRAIŃSKA FUNDACJA POKOJU CONCORDIA 818, 2023-2024

Мої відео