ФБР: це був замах на життя Трампа. Слідчі наблизилися до ідентифікації стрільця і його мотиву

ФБР: це був замах на життя Трампа. Слідчі наблизилися до ідентифікації стрільця і його мотиву
281425 ПЕРЕГЛЯДІВ

ФБР: це був замах на життя Трампа. Слідчі наблизилися до ідентифікації стрільця і його мотиву

14 липень, 2024

Стрілянину у Пенсильванії офіційно назвали замахом на життя Дональда Трампа. На фото - експрезидента евакуйовують зі сцени мітингу після поранення. Rebecca DROKE/AFP
Стрілянину у Пенсильванії офіційно назвали замахом на життя Дональда Трампа. На фото - експрезидента евакуйовують зі сцени мітингу після поранення. Rebecca DROKE/AFP

Федеральне бюро розслідувань близьке до ідентифікації стрільця і його мотиву, але не називає їх до повної впевненості. Інцидент офіційно назвали замахом на життя Трампа. Про це правоохоронці повідомили у прямій трансляції пресконференції пізно ввечері у суботу, 13-го липня.

ФБР та поліція Пенсильванії намагаються ідентифікувати особу нападника на експрезидента США Дональда Трампа під час його зустрічі з виборцями.

Інцидент офіційно назвали спробою вбивства колишнього президента, але мотив досі невідомий, – сказав під час брифінгу для преси Кевін Роджек, спеціальний агент офісу ФБР у Піттсбурзі.

Наразі відомо тільки, що нападник – дорослий чоловік.

Ентоні Гульєлмі, речник Секретної служби, сказав, що підозрюваний стрілець зробив "кілька пострілів у бік сцени".

Колишній президент США від Республіканської партії Дональд Трамп махає кулаком, коли агенти допомагають йому зійти зі сцени під час передвиборчого мітингу в Батлері, штат Пенсільванія, у суботу, 13 липня 2024 р. (AP Photo/Gene J. Puskar)
ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

Трамп отримав поранення, але "у безпеці" після стрілянини на передвиборчому мітингу у Пенсильванії

Очевидців події закликали надати правоохоронцям усю можливу інформацію.

“Наразі ми не готові ідентифікувати того, хто стріляв. Ми близькі до цього, і як тільки ми будемо на 100% впевнені, хто ця особа, ми поділимося із пресою”, – сказав посадовець ФБР.

Він також визнав, що поліція не встановила, чи нападник мав спільників.

"Ще зарано говорити, що у нас є орієнтовно ідентифікований один стрілок", – сказали розслідувачі, вони також припускають, що можливі загрози ліквідовані, але не коментували, чи існує підозра про потенційних спільників.

Роботою охорони представники ФБР та поліції задоволені – кажуть, вони не зволікали та відреагували настільки швидко, наскільки було можливо, фокусуючись на порятунку життя.

Президент США Джо Байден також подякував секретній службі та всім агентствам, у тому числі державним установам, які забезпечували безпеку на мітингу. Він заявив, що "в Америці немає місця такому насильству".

Як повідомляв Голос Америки, колишнього президента Дональда Трампа було поранено під час передвиборчого мітингу у суботу у Пенсільванії, але він почувається "добре", заявили у його кампанії.

Колишній президент і ймовірний кандидат від Республіканської партії лише почав виступати на мітингу, що стартував о 6:00 вечора за місцевим часом, коли в натовпі почулися звуки, схожі на звуки пострілів.

На кадрах телевізійної трансляції було видно, як Трамп потягнувся правою рукою до голови, на його обличчі з'явилася кров. Агенти з його охорони кинулися на сцену та швидко вивели його до безпеки.

Агенти секретної служби евакуюють колишнього президента США Дональда Трампа зі сцени під час передвиборчого мітингу в Батлері, штат Пенсільванія, у суботу, 13 липня 2024 р. (AP Photo/Gene J. Puskar)
ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

Трамп: "Мене поранили кулею". Колишній президент висловив співчуття постраждалим на зустрічі з виборцями у Пенсильванії

Теги: Незалежний Медіа Форум, Independent Media Forum
Автор: uacenter.media

Незалежний Медіа Форум
www.uacenter.media
www.mediaforum.news
E-mail: [email protected]
Kyiv - Київ:  +38 067 461 6900
Варшава - Warszawa: +48 609 00 6656

Редакція Незалежного Медіа Форуму не завжди поділяє точку зору автора

© ICF "INDEPENDENT UKRAINIAN MEDIA CENTER IN EUROPE", 2022-2024
© POLSKO-UKRAIŃSKA FUNDACJA POKOJU CONCORDIA 818, 2023-2024

Мої відео