Україна отримає перші 1,4 мільярда євро коштом прибутків від заморожених російських активів закордоном вже на початку серпня

Україна отримає перші 1,4 мільярда євро коштом прибутків від заморожених російських активів закордоном вже на початку серпня
293095 ПЕРЕГЛЯДІВ

Україна отримає перші 1,4 мільярда євро коштом прибутків від заморожених російських активів закордоном вже на початку серпня, повідомив Високий представник Євросоюзу з питань зовнішньої політики й політики безпеки Жозеп Боррель, пише Радіо Свобода. 

“Щодо прибутків, я поінформував міністрів про прогрес у підготовці першого переказу 1,4 млн євро, який, як очікується, відбудеться на початку серпня – наступного тижня”, – сказав Боррель.

Фінанси спрямують на закупівлю пріоритетної зброї – засобів протиповітряної оборони, артилерійських снарядів та озброєнь в української промисловості, додав Боррель. “Таким чином, ми не просто надаватимемо військову підтримку Україні, а й із самої України. Що, певна річ, є найлогічнішим та найефективнішим шляхом, яким ми можемо піти”, – сказав він. 

У червні лідери G7 погодилися надати Україні близько 50 мільярдів доларів фінансової підтримки, отриманої з прибутків від заморожених російських активів закордоном. Рішення ухвалили за підсумками засідання лідерів “Групи семи” в італійській Апулії.

Раніше Президент СКУ закликав конфіскувати російські активи. “Пошук правильної формули для фінансування опору та відбудови України за допомогою заморожених активів Росії має бути міжнародним пріоритетом. Це необхідний крок для зменшення фінансового тиску на західні країни та недопущення того, щоб економічні аргументи підривали міжнародну підтримку України”, – написав Павло Ґрод. 

Фото: Shutterstock

Теги: Незалежний Медіа Форум, Independent Media Forum
Автор: uacenter.media

Незалежний Медіа Форум
www.uacenter.media
www.mediaforum.news
E-mail: [email protected]
Kyiv - Київ:  +38 067 461 6900
Варшава - Warszawa: +48 609 00 6656

Редакція Незалежного Медіа Форуму не завжди поділяє точку зору автора

© ICF "INDEPENDENT UKRAINIAN MEDIA CENTER IN EUROPE", 2022-2024
© POLSKO-UKRAIŃSKA FUNDACJA POKOJU CONCORDIA 818, 2023-2024

Мої відео