Українська армія розпочала кампанію декомунізації Курської області

Українська армія розпочала кампанію декомунізації Курської області
249839 ПЕРЕГЛЯДІВ

Українська армія розпочала кампанію декомунізації Курської області Росії, знімаючи радянські прапори з місцевих будівель, пише європейське видання Visegrad 24. А газета The New York Times свідчить, що під час контр-вторгнення України російські військовозобов’язані масово здаються у полон.

Visegrad 24 на підтвердження “декомунізації” Росії українцями публікує кадри, де український солдат піднімається на будівлю, щоб зірвати радянський комуністичний прапор.

Принизливі для російського керівництва репортажі про зняття російських прапорів у Курській області з’явилися у низці найпопулярніших медіа світу.

Так, Reuters свідчить – у прикордонному місті Суджа троє українські військових зняли російський прапор, вигукуючи: “Слава Україні”.

Агенція нагадує – тисячі українських військових “протаранили” російський кордон вранці 6 серпня в Курську область на заході Росії. Російським військам поки що не вдалося відтіснити їх назад навіть тривалими інтенсивними боями.

Журналістка ТСН Наталія Нагорна під час ">ефіру з Суджі відмовилася тримати у руках знятий військовими російський прапор та відкинула його на землю. Видання BBC нагадує – це був перший український телерепортаж з Росії з часу повномасштабного вторгення.

Американський телеканал NBC News поширив відео, на якому військові ЗСУ встановлюють на російській будівлі прапор України. Подібні кадри публікує і Youtube-канал британського видання The Guardian.

The New York Times стверджує: понад 300 російських військових потрапили лише до однієї із в’язниць в Україні, забезпечивши їй вкрай необхідний “обмінний фонд” для майбутніх обмінів військовополоненими.

Видання опублікувало фото російських військових на двоярусних ліжках у тюремній камері в Сумах.

“Вони були худими та мали юні обличчя, а битва, яку вони програли, була для них першою”, – пише NYT.

Дехто з них в ув'язненні дивиться мультфільми.

В інтерв’ю вони згадують, як залишали свої позиції і здавалися, опинившись перед добре оснащеними і загартованими в боях українськими силами.

Хтось зізнається: “Ми побігли в березовий гай і сховалися”.

Один із солдатів пролежав три дні в березовому лісі біля російського кордону, вкритий гілками та листям, перш ніж вирішив здатися.

Виявилося, пише NYT, що російський кордон захищали слабо, переважно молодими солдатами строкової служби.

Як повідомляв Голос Америки, раніше Дебра Кейган, старша дослідниця Атлантичної ради зауважила про дії російської влади:

“Не можна залишити трьох хлопців і собаку захищати кордон та очікувати якогось успіху”.

Свідчення полонених “зелених солдатів строкової служби”, вважають у NYT, може збільшити вплив України на можливі переговори та призвести до обміну полоненими:

“Це може викликати резонанс і всередині Росії. Втрати молодих російських солдатів під час війни в Афганістані та Чечні викликали широке невдоволення вдома”.

Українські військовослужбовці із службовим собакою біля російського кордону в Сумській області, Україна, 16 серпня 2024 року. REUTERS/Viacheslav Ratynskyi

Українська сторона повідомила, що ЗСУ захопили сотні молодих російських призовників за останні півтора тижні. Президент Володимир Зеленський оцінив цей крок як поповнення “обмінного фонду” України для повернення додому захоплених Росією українців.

"Його фото зірвано з курських сільських залів і викинуто на смітник"

Українське вторгенння розвіяло “месіанське бачення” Путіна Росії “як міраж”, пише кореспондент газети The Guardian і письменник Люк Гардінґ.

Він нагадав, що президент Росії планував як його танки в’їдуть до Києва, а спецназ захопить ключові будівлі та підніме російський прапор.

Натомість українці зірвали російській прапори із адмінбудівель на території Росії.

“Для Путіна ці непередбачені події стали особистим приниженням”, – пише Гардінґ і додає, що коли у 2022 році російські війська захопили українські міста, місцеві жителі влаштували масові демонстрації.

А під Курськом, навпаки, “панувала апатія”.

Яким би не був кінцевий результат, ця атака” розвіяла міф про непереможність Путіна”, наголошує оглядач.

Утім він не очікує зміни глави держави чи перспектив перевороту, хоча, каже, позиції Путіна і послабилися.

“Наразі війна для нього йде погано, його фото зірвано з курських сільських залів і викинуто на смітник. Карма, розплата, пиха… останні новини не відповідають його месіанському баченню відновленої пан-Росії, що охоплює Україну та Білорусь”, – йдеться у публікації The Guardian.

На фото - українські військовослужбовці на бойовій броньованій машині біля російського кордону в Сумській області, Україна, 16 серпня 2024 року. Українським силам вдалося захопити російську територію на Курщині та взяти у полон російських військових. REUTERS/Viacheslav Ratynskyi

 

Теги: Independent Media Forum, Незалежний Медіа Форум
Автор: uacenter.media

Незалежний Медіа Форум
www.uacenter.media
www.mediaforum.news
E-mail: [email protected]
Kyiv - Київ:  +38 067 461 6900
Варшава - Warszawa: +48 609 00 6656

Редакція Незалежного Медіа Форуму не завжди поділяє точку зору автора

© ICF "INDEPENDENT UKRAINIAN MEDIA CENTER IN EUROPE", 2022-2024
© POLSKO-UKRAIŃSKA FUNDACJA POKOJU CONCORDIA 818, 2023-2024

Мої відео