Опозиційна Telewizja Republika дістала вибачення від Міністерства культури і нову ліцензію

Опозиційна Telewizja Republika дістала вибачення від Міністерства культури і нову ліцензію
335398 ПЕРЕГЛЯДІВ

Міністерство культури просить вибачення перед Telewizja Republika! Вердикт суду був однозначним: Позбавлено права на інформацію

Органи державної влади повинні користуватися правом на отримання інформації зі ЗМІ, а невиконання цього є порушенням правового порядку - це основна теза сьогоднішнього вироку у справі проти міністра культури та національної спадщини Telewizja Republika. Міністерство має письмово вибачитися перед станцією. Маємо коментар представника Республіки, адвоката Славоміра Савіцького.

Telewizja Republika не пустили на конференцію Сенкевича
printscreen - Telewizja Republika
 
 
 
 

Журналістам Telewizja Republika, яка вже є другою за величиною новинною станцією в Польщі, постійно не дозволяється відвідувати окремі заходи, організовані урядом. Кілька тижнів тому набув широкого розголосу той факт, що редактора Лукаша Жмуду не пустили на конференцію тодішнього голови міністерства Бартоломея Сенкевича.

 

 

Після цього випадку керівництво станції вирішило передати справу до суду. Сьогодні Окружний суд у Варшаві виніс рішення за позовом Telewizja Republika проти міністра культури та національної спадщини.

Представник станції Sławomir Sawicki розповів порталу nielezna.pl про її найважливіші аспекти.

– Суд встановив, що недопуск ЗМІ, в даному випадку Telewizja Republika, на прес-конференції є позбавленням його права на інформацію, а це право, у свою чергу, може становити особисте право. Тому Міністерство культури та національної спадщини має письмово вибачитися перед Telewizja Republika – ми чуємо.

 

 

На його думку, найважливішим у цьому питанні є твердження про те, що « у демократичній державі органи державної влади повинні реалізовувати право на отримання інформації від ЗМІ, а невиконання цього є порушенням правового порядку ».

На запитання, чи буде вердикт вагомим аргументом для того, щоб дозволити командам Telewizja Republika відвідувати конференції не лише Міністерства культури та національної спадщини, а й інших міністерств і, можливо, насамперед, прем’єр-міністра Дональда Туска, він підтверджує:

«Звісно, ​​з цього можна зробити висновок, що йдеться не лише про конференції, які організовує одне міністерство. Не менш важливо, що йдеться не про одне середовище, а про кожне.

– Можливо, міністерство оскаржить це. Вони мають семеро подати запит на обґрунтування. Після його отримання вони мають два тижні, щоб подати апеляцію, пояснює він.

Рішення є недійсним.

«Це спільний успіх – вас, команди, усіх нас». TV Republika забрала ліцензію [ВІДЕО]

Томаш Сакевич, головний редактор TV Republika, разом із генеральним директором Міхалом Рахонем та керівником видавництва Ярославом Олеховським отримали документи від Національної ради з питань телерадіомовлення, які офіційно підтверджують факт отримання ліцензії на наземне мовлення на MUX-8. – Це спільний успіх – вас, команди, усіх нас. Ніхто не вірив, що це спрацює. TV Republika отримала ліцензію, і ми постараємося якнайшвидше включити сигнал, - підкреслив Сакевич.

TV Republika забрала ліцензію
екран - twitter.com/RepublikaTV
 
 
 
 

TV Republika забрала ліцензію 

У червні Національна рада з телерадіомовлення надала Telewizja Republika ліцензію на мовлення в наземному мультиплексі MUX-8. Це означає, що станція буде доступна для глядачів по всій Польщі. Зараз у мультиплексі незабаром буде доступна дошка з оголошеннями про програму TV Republika.

 

 

 

 

Сьогодні Томаш Сакевич, головний редактор TV Republika, разом із генеральним директором Міхалом Рахонем та керівником видавців Ярославом Олеховським отримали документи від Національної ради з питань телерадіомовлення, які офіційно підтверджують факт отримання ліцензії на наземне мовлення.

"Це спільний успіх - вас, команди, усіх нас. Ніхто не вірив, що це можливо. TV Republika отримала ліцензію, і ми постараємося включити сигнал якнайшвидше. Від вас багато залежить. Ми знайте, що це не безкоштовно «Ми знаємо, що це величезні інвестиції. Вони не вірять, що ми досягнемо успіху. Вони побачать, як швидко ми зможемо допомогти».

- він сказав.

Він додав, що це "великий успіх у важкі часи для Польщі - у ці важкі часи є один рецепт, який може допомогти Польщі, і це TV Republika". 

 

Джерело: x.com, nielezna.pl
Теги: Незалежний Медіа Форум, Independent Media Forum
Автор: uacenter.media

Незалежний Медіа Форум
www.uacenter.media
www.mediaforum.news
E-mail: [email protected]
Kyiv - Київ:  +38 067 461 6900
Варшава - Warszawa: +48 609 00 6656

Редакція Незалежного Медіа Форуму не завжди поділяє точку зору автора

© ICF "INDEPENDENT UKRAINIAN MEDIA CENTER IN EUROPE", 2022-2024
© POLSKO-UKRAIŃSKA FUNDACJA POKOJU CONCORDIA 818, 2023-2024

Мої відео