Президент Польщі А.Дуда вшанував пам'ять воїнів Української Народної Республіки

Президент Польщі А.Дуда вшанував пам'ять воїнів Української Народної Республіки
383443 ПЕРЕГЛЯДІВ

У середу, 14 серпня 2024, президент Польщі Анджей Дуда вшанував пам'ять загиблих у боях проти Червоної армії воїнів Української Народної Республіки. Це відбулося на православному цвинтарі у варшавському районі Воля.

Про це йдеться в повідомленні канцелярії польського президента в соціальній мережі X. Дуда поклав вінок до пам’ятника загиблим воїнам УНР.

"Президент Республіки Польща Анджей Дуда поклав сьогодні вінок до пам'ятника воїнам Української Народної Республіки, загиблим у польсько-більшовицькій війні, на православному кладовищі у варшавському районі Воля", — зазначили в канцелярії польського президента.

Як відомо, 13-15 серпня 1920 року на околицях Варшави відбулася вирішальна битва польсько-більшовицької війни, відома під назвою "Диво на Віслі". Разом із польськими військовослужбовцями нищівної поразки Червоній армії завдали воїни УНР. Ця битва визначила збереження незалежності Польщі та зупинила поширення більшовицької революції на Західну Європу.

Щоправда, до інших українських військових формувань — зокрема УПА — в Польщі дуже суперечливе ставлення, в переважній більшості негативне. До того ж нещодавно міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що Варшава не зможе погодитися на вступ України до Європейського Союзу, доки країни не завершать суперечки довкола подій на Волині.

Нагадаємо, що Польща працює над тим, щоби залучити до підтримки легіону з українців за кордоном, яких тренуватимуть у Польщі, інші європейські держави. Анонсоване створення такого військового підрозділу вже викликало чималий інтерес.

https://trueua.info/

Теги: Незалежний Медіа Форум, Independent Media Forum
Автор: uacenter.media

Незалежний Медіа Форум
www.uacenter.media
www.mediaforum.news
E-mail: [email protected]
Kyiv - Київ:  +38 067 461 6900
Варшава - Warszawa: +48 609 00 6656

Редакція Незалежного Медіа Форуму не завжди поділяє точку зору автора

© ICF "INDEPENDENT UKRAINIAN MEDIA CENTER IN EUROPE", 2022-2024
© POLSKO-UKRAIŃSKA FUNDACJA POKOJU CONCORDIA 818, 2023-2024

Мої відео