ISW про тактику української армії та окупацію групою Вагнера невеликої території

ISW про тактику української армії та окупацію групою Вагнера невеликої території
274207 ПЕРЕГЛЯДІВ

Хоча вагнерівці оголосили про перемогу, Бахмут все ще захищається. ISW про тактику української армії!

У своєму останньому звіті Інститут воєнних досліджень (ISW) згадав про ситуацію в Бахмуті. Згідно з комюніке, найманці російської групи Вагнера, ймовірно, контролюють західні кордони Бахмута, але українські сили зосереджуються на контратаках у передмісті цього міста, розташованого в Донецькій області.

За даними американського аналітичного центру, сили групи Вагнера, виснажені боями в Бахмуті, не зможуть продовжувати свої атаки за межами міста. У свою чергу, щоб зберегти контроль над ним, російське командування буде змушене залучити сили з інших ділянок фронту.

Інститут із посиланням на українську сторону пише, що війська, які обороняють місто, контролюють «незначну» частину на південному заході в районі траси Т0504, що, на думку аналітиків, є мовчазним визнанням того, що «решту» контролюють росіяни, західний і південно-західний Бахмут, якщо не весь». За даними центру, ймовірно, українські війська відійшли з решти районів Бахмута, за винятком районів, прилеглих до двох трас, що ведуть до міста.

«Імовірна окупація Групою Вагнера невеликої території, що залишилася на заході міста, не має жодного відношення до українських атак з півночі та півдня; і не порушує український контроль над лініями зв’язку навколо міста»,

 

– оцінює ISW.

Для ведення подальших наступальних дій втомленим від боїв вагнерівцям доведеться досягти цих шляхів, які забезпечують матеріально-технічне забезпеченняУ свою чергу, російські війська, швидше за все, будуть змушені передислокувати додаткові підрозділи для утримання міста та флангів за рахунок дій на інших напрямках.

За даними українських джерел, росіяни втратили контроль над частиною висот навколо міста, а постійне просування українців може призвести до тактичного оточення сил групи Вагнера в Бахмуті.

«ISW раніше оцінювало, що наступ Групи Вагнера, швидше за все, зупиниться після місяців нищівних боїв у місті, і сумнівно, що сили цього формування найманців у їх поточному стані зможуть продовжувати бої за межами Бахмута»,

 

кажуть американські аналітики.

Кремль вважає, що все закінчилося

Аналітичний центр зазначає, що 21 травня Володимир Путін привітав групу Вагнера з взяттям Бахмута, приписавши взяття міста безпосередньо найманцям із цього формування та зазначивши, що регулярні війська прикривали фланги.

 

Путін і Міністерство оборони прямо визнають, що група Вагнера захопила місто, щоб уникнути негативного ефекту, який мав місце після захоплення сусіднього Соледару. (Тоді влада замовчувала «заслуги» групи Вагнера, що викликало їхнє невдоволення. ISW також зазначає, що Путін вперше напряму приписав фронтові успіхи вагнерівцям.

ISW аналізує реакцію на повідомлення про захоплення Бахмута в російському інформаційному просторі, звертаючи увагу на дедалі більшу розбіжність між офіційним наративом кремлівських ЗМІ та колами, пов’язаними з вкрай націоналістичними «військовими блогерами». В офіційних засобах масової інформації успіхи в Бахмуті подавалися як історична подія, яка має велике значення для подальших наступальних операцій на Слов'янськ і Краматорськ і навіть на Дніпро.

«Перебільшення взяття Бахмута як історичної перемоги, ймовірно, пов’язане з постійною відсутністю інших тактичних успіхів в Україні»,

– оцінює ISW.

 

Військові блогери відреагували більш спокійно і підкреслили, що «Бахмут – це не Берлін», а його захоплення буде просто наступним кроком російських військових операцій в Україні.

Niezalezna.PL – партнер Незалежного Медіа Форуму

Теги: Niezalezna.PL, SWS,Strefy Wolnego Słowa, Independent Media Forum, IMF, www.uacenter.media, Незалежний Медіа Форум, Агресія Росії в Україні
Автор: uacenter.media

uacenter.media, ua.mediacenter.eu@gmail.com,

01001 Київ, вулиця Хрещатик 10, +38 067 461 6900, +48 609 00 6656

© Міжнародний благодійний фонд

«Незалежний Український Медіа Центр у Європі», 2022

© Yurii SCHERBAK, 2022   © Valentyn KONDRATIUK, 2022-2023

Мої відео