Канада немає жодних умов для постачання зброї в Україну

 Канада немає жодних умов для постачання зброї в Україну
393585 ПЕРЕГЛЯДІВ

Атаки України по території Росії: Канада не проти, США вагаються

Україна може здійснювати удари по території Росії, зброєю, яку передала Канада, адже Оттава не ставила жодних умов Києву, заявила міністерка закордонних справ Канади Мелані Жолі на пресконференції. 

“Ми вважаємо, що це питання дуже важливе. У нас із міністром (закордонних справ Швеції Тобіасом Більстремом – ред.) була можливість поговорити про це. Після цього ми вирушаємо в НАТО і, безумовно, будемо обговорювати цю тему”, – сказала Жолі.

У цьому питанні потрібно орієнтуватися на перспективу, бо у Росії немає “червоних ліній”, вважають в Канаді. “І тому ми маємо бути впевнені, що, коли йдеться про захист України, ми готові допомогти їм і показати, що, попри те, що відбувається, ми на їхньому боці. І в Канаді немає жодних умов для постачань зброї в Україну, і тому ми продовжуватимемо працювати з українськими збройними силами”, – додала міністерка. 

Водночас Державний секретар США Ентоні Блінкен натякнув, що Білий дім таки може дозволити Україні завдавати ударів по території Росії з використанням зброї американського виробництва, пише The New York Times. 

США будуть “адаптувати й коригувати” свою позицію, зважаючи на мінливі умови на полі бою. Українці повинні самі приймати рішення про те, як найкраще захистити себе, хоч Вашингтон і не заохочує чи дозволяє такі атаки, додав Блінкен. 

Фото: Getty Images

Теги: Незалежний Медіа Форум, Independent Media Forum
Автор: uacenter.media

Незалежний Медіа Форум
www.uacenter.media
www.mediaforum.news
E-mail: [email protected]
Kyiv - Київ:  +38 067 461 6900
Варшава - Warszawa: +48 609 00 6656

Редакція Незалежного Медіа Форуму не завжди поділяє точку зору автора

© ICF "INDEPENDENT UKRAINIAN MEDIA CENTER IN EUROPE", 2022-2024
© POLSKO-UKRAIŃSKA FUNDACJA POKOJU CONCORDIA 818, 2023-2024

Мої відео