Микола ГОЛОМША: Перемога буде за нами, бо з нами Бог і Україна, весь народ обʼєднаний у цій безжальній війні проти рашизму

Микола ГОЛОМША: Перемога буде за нами, бо з нами Бог і Україна, весь народ обʼєднаний у цій безжальній війні проти рашизму
192407 ПЕРЕГЛЯДІВ

Як кажуть «понеслось»! На болотах почали усвідомлювати, що політика «гопників» і «понтів» – на кшталт «ми можем воєвать вєчно!» – уже ізсякла, економіка ерефії проти України, яку підтримує світ, – вже не просто просідає у війні, а тріщить і на межі прірви. Тому із черговою зміною «целєй» так званого сво в ефір виліз лавров і став видавати черговий набір «словєсов», мовляв, що їм уже не потрібні українські території, а вони воюють з нами за віртуальне, вигадане ними ж «ущємлєніє прав рускоязичних, за заборону руского язика» і згадав вже про Статут ООН, хоча всупереч власній риториці путіністи вже анексували Крим і інші українські території.

Не буду все переказувати, тільки зазначу, що це говорить блазень, який добре знає, що спершу був Київ, а далі вже була москва, яка, до речі, збудована у 1147 році київським князем Юрієм Довгоруким (сином Володимира Мономаха), який став вчиняти набіги на своїх, у звʼязку з чим його зіслали з Русі, порадили, щоб завойовував нові великі землі і там царював. Він, йдучи з Русі-України, пригрозив: «Я повернусь, і я вас повоюю!».

Ну, йому не судилось це здійснити, хоча він і палив Київ, але був отруєний і його кості таки були захоронені в Києві. лавров добре знає з історії, що московія свого часу привласнила суто українські землі Зелений, Малиновий Клин і інші, загалом – більше ніж 8 мільйонів українців опинились під московитами, які свого часу перейменувались в росію і з якогось дива ще й стали «русскімі», привласнюючи нашу історію.

Весь цей час україномовне населення в росії зазнавало і зазнає утисків, переслідувань за збереження своєї ідентичності, мови, культури, побуту. При путіну найбільше відбулось це плюндрування, згадаймо нищення української бібліотеки і арешти українців вже в сучасну добу в москві, переслідування за українські культурно-митецькі форуми жителів росії  – українців за походженням в різних регіонах рф.

Я вже не кажу про три Голодомори українців радянської доби, один з яких  був розвʼязаний сталіним у 1932-1933 роках і було замордовано голодом більше ніж 10 мільйонів українців…

І ця брудна, диктаторська влада московії, яка з віків нищила все українське, не маючи власної нації, – намагається і надалі вдавати нашу історію за свою, привласнювати наші історичні постаті, зокрема князя Володимира, який народився у Василькові, що на Київщині, і до Хрещення Русі був Васильком, княгині Ольги й інших.

Повертаючись до риторики лаврова і Статуту ООН, хочу нагадати про право народів на самовизначення і про недоторканність кордонів суверенних держав, а головне – невтручання у внутрішні справи суверенних держав. Слід зазначити, що всі території України, де спокійно живуть люди і в побуті вживали російську мову, - найбільше постраждали. Тому вбачається, що таки рашистам більше потрібні були території, без російськомовних людей, бо вони застосовують килимові бомбардування російськомовних, як і уже в анексованих районах Донецької та Луганської областей, вдаючи ці обстріли за українські.

Чому московити постійно втручаються у наші справи, чому навʼязують, приписують нам, навіть продукують свої цінності, не дозволяють інтеграцію до Євросоюзу, в НАТО, це за яким правом? Де тут Статут ООН?

Оточили нас своїми сателітами з Угорщини, які аналогічно верещать про «ущємлєніє», і Орбан зараз проштовхує «двомовність», а це за яким правом – втручання у внутрішні справи України? Тут вже питання до Євросоюзу – чому не присікається така ініціатива? Адже в Україні демократичне суспільство і ніхто не утискає ніякі діаспори, не забороняє навчати дітей мов батьків, не переслідується за використання її в побуті. Але, як в кожній суверенній країні, держаною в Україні згідно з Конституцією і Законом має бути українська мова, як це є у всіх цивілізованих унітарних державах. Мови нацменшин в Україні не заборонені, навпаки, підтримується їхній розвиток. То до чого тут ще й Угорщина разом з рашистами ставить нам дивні умови?

Давайте згадаємо українців в Угорщині, чи підтримує Угорщина двомовність у себе, із вжитком української мови? З історії також українці опинились під угорцями. Так можна дійти до абсурду. Тому давайте – сусіди дотримуватись добросусідських відносин, не порушуючи Статуту ООН і не втручаючись у внутрішні справи суверенних держав.

На жаль, через зрадницьку політику ерефії, яка останні 30 років втручалась, корумпувала владу в Україні, розвалювала нашу економіку, оборонну міць, продукувала «свой мір», зараз ЗСУ доводять рашистам, що ми незалежна держава і не дозволимо втручатись у наші справи.

Перемога буде за нами, бо з нами Бог і Україна, весь народ обʼєднаний у цій безжальній війні проти рашизму. Тут ще є застереження всередині нашої держави: не може бути дозволено антиконституційні ініціативи, які шкодять національній безпеці, що вже призвело до відкритої агресії з боку росії, бо це кримінально наказуєме діяння.

 

Микола ГОЛОМША, відомий правознавець, член Ради Незалежного Медіа Форуму

 

Теги: Незалежний Медіа Форум, Микола Голомша, Independent Media Forum
Автор: uacenter.media

Незалежний Медіа Форум
www.uacenter.media
www.mediaforum.news
E-mail: [email protected]
Kyiv - Київ:  +38 067 461 6900
Варшава - Warszawa: +48 609 00 6656

Редакція Незалежного Медіа Форуму не завжди поділяє точку зору автора

© ICF "INDEPENDENT UKRAINIAN MEDIA CENTER IN EUROPE", 2022-2024
© POLSKO-UKRAIŃSKA FUNDACJA POKOJU CONCORDIA 818, 2023-2024

Мої відео