Юрій ЩЕРБАК: Україна в обіймах Польщі. Реалії і пророцтва. Публіцистика 2022-2023 років

Юрій ЩЕРБАК: Україна в обіймах Польщі. Реалії і пророцтва. Публіцистика 2022-2023 років
348087 ПЕРЕГЛЯДІВ

Юрій ЩЕРБАК. Україна в обіймах Польщі. Реалії і пророцтва. Публіцистика 2022-2023 років. – Київ, Фундація академіка Петра Тронька, 2023. – 320 с.

Видання цієї книги дістане бюджетне фінансування, якщо Ви особисто проголосуєте за нього за цим посиланням: https://docs.google.com/forms/d/1JBgkc1KdeIwwTvB2TKtVRNr2oSDkQ67kRN5exqC74q8/viewform?edit_requested=true

Юрій ЩЕРБАК – письменник, класик сучасної української літератури, відомий державний і громадський діяч, політик і дипломат – після початку війни опинився в Польщі й став свідком того, як, здавалось би, недружньо налаштована сусідня нація, гостинно приймає й зігріває в своїх обіймах українців.

Польща давним-давно стала для Юрія Щербака другою Батьківщиною. Насамперед – через те, що його покійна дружина була громадянкою Польщі. Автор із молодості захоплювався красою й культурою цієї країни, послідовним патріотизмом і стійкістю історичної пам’яті поляків. І з початком повномасштабного вторгнення полюбилась іще більше, адже Польща – одна з небагатьох країн, чия підтримка доводилась не лише словом, а й ділом: майже половина поставок озброєння лежить на її плечах, найбільше біженців прихистила знову ж таки вона. До того ж польські лідери постійно використовують всі можливі міжнародні трибуни для посилення допомоги країн ЄС і НАТО Україні.

Польський народ, чиї настрої достатньо впливають на внутрішній та зовнішній курс влади, виявив дива братерства. На щастя, мільйонам українських біженців, насамперед літнім людям, жінкам із дітьми, пощастило завдяки простим полякам повністю облаштуватись у сусідній країні. Повноцінне житло, збір гуманітарної допомоги, безкоштовні мовні курси, вільне працевлаштування, організація проукраїнських виставок та концертів, благодійні збори коштів на озброєння – це далеко не перелік того, чим допомогла щира нація. Варто спитати пересічного біженця про Польщу, коли він з теплотою в серці відгукнеться про націю й державу.

 

Невтомна благодійність поляків вже увійшла в анали української історії, а людська вдячність – у народну пам’ять. Особисті враження й оцінки Юрія Щербака посилюють його статті з польської преси, світлини й цікавий фактаж про діяльність дотепер очолюваних ним Українського-польського інформаційно-аналітичного центру “Незалежний Медіа Форум” та Польсько-української фундації “Concordia”.

Це яскраве видання отримає путівку у світ, якщо Ви проголосуєте за нього за посиланням:

https://docs.google.com/forms/d/1JBgkc1KdeIwwTvB2TKtVRNr2oSDkQ67kRN5exqC74q8/viewform?edit_requested=true

На світлині Юрій Щербак із керівниками польського медіахолдингу SWS головним редактором щитижневого журналу Gazeta Polska Томашем Сакєвічем та очільницею телеканалу RepublikaTV Катериною Ґуйською, 2022

 

Теги: Юрій Щербак,Tomasz Sakiewicz, Gazeta Polska Daily, SWS, Strefy Wolnego Słowa,Gazeta Polska,Republika TV, IMF, Independent Media Forum, www.mediaforum.news,Катажина ҐУЙСКА, Незалежний Медіа Форум
Автор: uacenter.media

Незалежний Медіа Форум
www.uacenter.media
www.mediaforum.news
E-mail: [email protected]
Kyiv - Київ:  +38 067 461 6900
Варшава - Warszawa: +48 609 00 6656

Редакція Незалежного Медіа Форуму не завжди поділяє точку зору автора

© ICF "INDEPENDENT UKRAINIAN MEDIA CENTER IN EUROPE", 2022-2024
© POLSKO-UKRAIŃSKA FUNDACJA POKOJU CONCORDIA 818, 2023-2024

Мої відео