“Свято демократії” в Португалії

“Свято демократії” в Португалії
366500 ПЕРЕГЛЯДІВ

Павло Садоха про візит Зеленського до Португалії

Візит Президента України Володимира Зеленського став головною подією 28 травня для Португалії, каже Павло Садоха, Віцепрезидент СКУ в Південній Європі та Голова Спілки українців Португалії. 

“На вечірніх дебатах кандидатів до Європарламенту, представник керівної партії (соціал-демократи) Себастьян Бугальо, назвав візит Володимира Зеленського “святом демократії”. Португальські ЗМІ похвилинно висвітлювали перебування президента, від прибуття, до його відльоту в Україну”, – пише Садоха. 

Під час візиту Зеленського до Лісабона Україна і Португалія уклали безпекову угоду, яка передбачає виділення Києву 126 млн євро цього року. “Щодо самої двосторонньої угоди про підтримку України через російську агресію, то тут думки розходяться, чи Португалія дійсно запропонувала все, що має у своєму арсеналі, порівняно з Іспанією та Бельгією, але рівень прийняття президента України однозначно показав, що португальці щиро вболівають за Україну і її перемогу”, – пише Садоха. 

Українська громада в Португалії також вийшла на мітинг до Президентського палацу в Лісабоні, аби висловити подяку Португалії за стабільну й виразну підтримку України від початку повномасштабного вторгнення росіян.

“Навіть розуміючи, що через безпекові заходи, Президент країни, що воює, не зможе зустрітися з публікою, на організований українцями мітинг підтримки перед президентським палацом, прийшло багато португальців. Португалія є членом ЄС, одним із засновників НАТО і входить до Співдружності португаломовних країн (CPLP). Це важливий голос у будуванні проукраїнської коаліції”, – підсумував Садоха.

Теги: Незалежний Медіа Форум, Independent Media Forum
Автор: uacenter.media

Незалежний Медіа Форум
www.uacenter.media
www.mediaforum.news
E-mail: [email protected]
Kyiv - Київ:  +38 067 461 6900
Варшава - Warszawa: +48 609 00 6656

Редакція Незалежного Медіа Форуму не завжди поділяє точку зору автора

© ICF "INDEPENDENT UKRAINIAN MEDIA CENTER IN EUROPE", 2022-2024
© POLSKO-UKRAIŃSKA FUNDACJA POKOJU CONCORDIA 818, 2023-2024

Мої відео