Оперативна інформація станом на 10.00 08.09.2023 щодо російського вторгнення

Оперативна інформація станом на 10.00 08.09.2023 щодо російського вторгнення
135 ПЕРЕГЛЯДІВ

Речник Генерального штабу Збройних Сил України Андрій Ковальов.

Слава Україні! Розпочалася п’ятсот шістдесят друга доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої держави.

Сили оборони України продовжують ведення  наступальної операції на Бахмутському та Мелітопольському напрямках. 

В ході ведення Силами оборони наступальної операції на Мелітопольському напрямку, українські воїни мали успіх в районах південніше Роботиного, закріплюються на досягнутих рубежах.

На Бахмутському напрямку Сили оборони продовжують вести наступальні дії південніше міста Бахмута, мали там частковий успіх, витісняють ворога із займаних позицій і закріплюються на досягнутих рубежах.

Уночі, 8 вересня, противник атакував Одещину групами ударних БпЛА типу “Shahed-136/131” з південно-східного та південного напрямків.

Усього зафіксовано пуски 20 “шахедів” у напрямку Одещини.

В результаті бойової роботи знищено 16 “Shahed-136/131” у межах Одеської та Миколаївської областей.

Протягом минулої доби відбулось 39 бойових зіткнення. Ворог завдав 7 ракетних, 74 авіаційних ударів, здійснив 46 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

Оперативна обстановка на сході та півдні України залишається складною.

На тимчасово окупованих територіях  України російські загарбники захоплюють та  використовують об’єкти цивільної інфраструктури у військових цілях. Так у  селищі Дніпряни, що на окупованій Херсонщині, на території сільськогосподарського підприємства увірвали близько 30 російських окупантів. Тут загарбники напилися горілки і почали з’ясовували стосунки. Дійшло до перестрілки внаслідок чого 5 окупантів загинули.

А до окупованого Донецька приїхали з росії додаткові підрозділи фсб рф з метою контролю за проведенням на тимчасово окупованих територіях України фейкових російських виборів. Ці так звані «вибори» нагадаю мають відбутися на росії - 10 вересня.

Також з території росії та білорусії прибули групи окупаційних пропагандистів, щоб знімати сюжети про начебто позитивний та правовий перебіг «виборів». 

Разом з тим на окупованих територіях України місцеве населення не проявляє зацікавлення до цих псевдовиборів та намагання всіма доступними способами їх уникнути. Члени так званих «виборчої комісій» у супроводі озброєних російських поліцейських та підрозділів російських окупаційних військ проводять побудинковий обхід. Окупанти нахабно заходять до кожної оселі, зупиняють українське цивільне населення на вулицях, ринках, магазинах та в інших громадських місцях примушуючи ставити підпис в бюлетенях. Наприклад зафіксовані непоодинокі випадки, коли людей змушували силоміць голосувати не тільки за себе, а й за рідних та сусідів.

Протягом минулої доби авіація Сил оборони завдала 10 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та по позиціях зенітно-ракетних комплексів противника.

Підрозділами ракетних військ та артилерії уражено склад боєприпасів, 6 артилерійських засобів, 2 пункти управління, 2 зенітно-ракетних комплекси противника.

Орієнтовні втрати противника минулої доби загалом склали: 640 окупантів, 23 танки, 23 бойові броньовані машини, 31 артилерійська система, 1 РСЗВ, 1 засіб ППО, 29 БпЛА оперативно-тактичного рівня,  47 автомобілів та одиниця спеціальної техніки.

Вірте у Збройні сили України! Ми переможемо! Слава Україні!

Автор: press-zsu

Незалежний Медіа Форум
www.uacenter.media
www.mediaforum.news
E-mail: [email protected]
Kyiv - Київ:  +38 067 461 6900
Варшава - Warszawa: +48 609 00 6656

Редакція Незалежного Медіа Форуму не завжди поділяє точку зору автора

© ICF "INDEPENDENT UKRAINIAN MEDIA CENTER IN EUROPE", 2022-2024
© POLSKO-UKRAIŃSKA FUNDACJA POKOJU CONCORDIA 818, 2023-2024

Мої відео