В Угорщині стартують «національні консультації» про допомогу Україні

В Угорщині стартують «національні консультації» про допомогу Україні
227377 ПЕРЕГЛЯДІВ

В Угорщині стартують «національні консультації» про допомогу Україні

 
   
В Угорщині пройдуть чергові так звані «національні консультації». Цього разу Будапешт вінис на обговорення питання, що стосуються міграції, прав ЛГБТК+ та низки питань щодо України. Серед них -  пропозиція блокування подальшої допомоги Києву від ЄС та протидія переговорам щодо членства України в Євросоюзі

У п’ятницю, 17 листопада 2023, уряд Угорщини оголосив про початок національних консультацій.

 

Запитання для неофіційного опитування стосуються низки суперечливих питань. Серед них, зокрема, питання про міграцію, права ЛГБТК+ та підтримку України, в тому числі щодо пропозиції блокування подальшої допомоги Києву від Європейського Союзу.

В угорському уряді також запитують, чи варто відправляти на поле бою в Україні «ще більше зброї, закупленої за гроші ЄС». У коментарі зазначається, що «Брюссель із самого початку займає провоєнну позицію».

Одне із запитань опитування в рамках угорських національних консультацій таке: Чи повинна Угорщина заблокувати план ЄС про надання Україні чотирирічного пакету допомоги у 50 мільярдів євро у разі, якщо блок не розморозить мільярдну допомогу Будапешту, яка була відкладена через стурбованість недотриманням прем’єр-міністром країни Віктором Орбаном стандартів верховенства права та прав людини.

Серед варіантів відповідей на запитання зазначено: «Ми не повинні платити більше, щоб підтримати Україну, поки не отримаємо гроші, які нам винні».

Опитування містить інші запитання про Україну, зокрема протидію переговорам про те, щоб Україна врешті стала членом ЄС.

Дане опитування надішлють поштою кожному громадянину Угорщини, який має право голосу.

Як зазначає Associated Press, «зазвичай вони отримують відповіді від менше ніж 20% дорослих угорців, але їх результати відображають до 99% згоди із позицією уряду».

Національні консультації часто використовуються угорською владою для консолідації громадян навколо різних аспектів державної політики. Цього разу вони відбудуться вже втринадцяте. 

Попередні, у 2022 році, стосувалися санкцій ЄС проти росії. У них взяли участь 1,4 із 8 мильйонів громадян, які мали право голосу (17,5%). Угорський уряд повідомив, що 97 відсотків повернутих анкет були проти санкцій.  

PAP/Associated Press/І.Т.

Теги: Орбан, Угорщина, Агресія Росії в Україні, Незалежний Медіа Форум, IMF, Independent Media Forum
Автор: uacenter.media

Незалежний Медіа Форум
www.uacenter.media
www.mediaforum.news
E-mail: [email protected]
Kyiv - Київ:  +38 067 461 6900
Варшава - Warszawa: +48 609 00 6656

Редакція Незалежного Медіа Форуму не завжди поділяє точку зору автора

© ICF "INDEPENDENT UKRAINIAN MEDIA CENTER IN EUROPE", 2022-2024
© POLSKO-UKRAIŃSKA FUNDACJA POKOJU CONCORDIA 818, 2023-2024

Мої відео