Niezalezna.PL: Шойгу з'явився в Тегерані, Іран готує напад на Ізраїль

Niezalezna.PL: Шойгу з'явився в Тегерані, Іран готує напад на Ізраїль
388360 ПЕРЕГЛЯДІВ

Іран готує напад на Ізраїль, а Шойгу з'явився в Тегерані. Він отримав пропозицію, від якої не міг відмовитися?

 

Уряд Ірану попросив російську владу надати системи протиповітряної оборони, і запит був схвалений, повідомляє New York Times у вівторок. Прохання було зроблено під час візиту Сергія Шойгу до Тегерана. Візит відбувається в момент атак на Ізраїль, оголошених Іраном. «Росія може пообіцяти аятоллі Хамейні захист найціннішого досягнення його кривавого режиму: здатності створити атомну бомбу», — каже бізнесмен Леонід Невзлін.

Уряд Ірану попросив російську владу надати системи протиповітряної оборони, і запит був схвалений, повідомляє у вівторок New York Times з посиланням на джерела. Остаточна домовленість мала бути досягнута під час візиту секретаря Ради безпеки Росії Сергія Шойгу до Тегерана.

Візит секретаря Ради безпеки Росії Сергія Шойгу до Ірану відбувається в період загострення конфлікту між Іраном і його союзниками з одного боку, та Ізраїлем і США з іншого. Уряд Ірану готується помститися за вбивство політичного лідера ХАМАС Ісмаїла Ханія в Тегерані минулого тижня. У нападі звинувачують Ізраїль.

Шойгу вже зустрівся з новим президентом Ірану Масудом Пезешкіаном і командувачем збройними силами Ірану генералом Мохаммадом Багері, який керує плануванням нападів на Ізраїль. Російський політик також поспілкувався з секретарем Вищої ради національної безпеки Ірану Алі Акбаром Ахмадіаном.

 

 

Візит Шойгу підкреслює альянс між Іраном і Росією, який зміцнився з початку війни проти України в 2022 році - пише "NYT " співробітництво.

Іран розраховує на підтримку Росії

Іранські ЗМІ повідомили, що Іран попросив у Росії сучасні системи протиповітряної оборони для підготовки до можливої ​​війни з Ізраїлем.

«Двоє іранських офіційних осіб, знайомих з плануванням війни, включно з членом Корпусу вартових революції, підтвердили, що Іран зробив запит, і сказали, що Росія починає поставки передових радарів та іншого обладнання протиповітряної оборони . Чиновники говорили на умовах анонімності, оскільки вони були не має права публічно обговорювати допомогу"

– повідомляє «NYT».

"Ми готові до повної співпраці з Іраном з регіональних питань", - сказав Шойгу, повідомляють іранські ЗМІ. Генерал Багері заявив, що відносини між Росією та Іраном є «глибокими, довгостроковими і мають стратегічний вимір» і, більше того, за повідомленнями іранських ЗМІ, вони ще більше розвиватимуться під час повноважень нового уряду Ірану.

«Росія не може дозволити собі відхилити прохання Тегерана»

Як зазначає "NYT", хоча Росія має економічні та культурні зв'язки з Ізраїлем і ця країна є домом для великої кількості російських євреїв, аналітики кажуть, що Росія не може дозволити собі відхилити прохання Ірану про допомогу, оскільки вона значною мірою покладається на іранські безпілотники. у війні проти України.

 

 

 

«Якщо іранці просять у росіян протиповітряну оборону, вони заробляють на цьому гроші. Питання полягає в тому, як росіяни можуть заспокоїти Тегеран, не зіпсувавши своїх відносин з Ізраїлем, сказав Колін П. Кларк, директор з політики та досліджень у Soufan Group, консалтинговій фірмі з питань розвідки та безпеки, в інтерв’ю американському щоденнику. 

Ньєвзлін: Іран хоче захистити свій ядерний потенціал

Ізраїльський бізнесмен, який народився в Росії, Леонід Невзлін у коментарі, опублікованому в Telegram, зазначає, що «Росія може пообіцяти аятолі Хаменеї захистити найцінніше досягнення його кривавого режиму: здатність створити атомну бомбу».

«Також потребують захисту енергетичні об’єкти та глибоководний порт, які підтримують економіку Ірану. У світових ЗМІ з’явилася інформація, що Російська Федерація вже надала Ірану системи радіоелектронної боротьби і навіть ракети «Іскандер».

- додав Нєвзлін.

Бізнесмен вважає, що Іран "взяв на себе ризик ескалації та регіональної війни". "Загроза величезна - у разі широкомасштабної атаки [з боку Ірану] Ізраїль не проявить особливої ​​чутливості", - додав він.

Теги: Independent Media Forum, Незалежний Медіа Форум
Автор: uacenter.media

Незалежний Медіа Форум
www.uacenter.media
www.mediaforum.news
E-mail: [email protected]
Kyiv - Київ:  +38 067 461 6900
Варшава - Warszawa: +48 609 00 6656

Редакція Незалежного Медіа Форуму не завжди поділяє точку зору автора

© ICF "INDEPENDENT UKRAINIAN MEDIA CENTER IN EUROPE", 2022-2024
© POLSKO-UKRAIŃSKA FUNDACJA POKOJU CONCORDIA 818, 2023-2024

Мої відео