Михайло САВКІВ обраний президентом Українського Конгресового Комітету Америки (УККА)

Михайло САВКІВ обраний президентом Українського Конгресового Комітету Америки (УККА)
156859 ПЕРЕГЛЯДІВ

Філадельфія, Пенсильванія, США

Президент Світового Конґресу Українців (СКУ) Павло Ґрод взяв участь у 23-му Конґресі Українців Америки (11-13 жовтня 2024), організованому Українським Конґресовим Комітетом Америки (УККА).

Президент СКУ підкреслив важливість ролі УККА як провідного та єдиного голосу української американської громади. Ґрод закликав УККА та її членів підтримувати розвиток нових українських громад у всьому світі, виступаючи за створення інституцій, які об’єднають українців та сприятимуть патріотичному вихованню в діаспорі на багато поколінь вперед.

Ґрод привітав новообраного президента УККА Михайла Савківа та нову Раду директорів. Він висловив своє бажання продовжувати тісну та ефективну співпрацю з ними, особливо у підтримці українського народу в його боротьбі за свободу проти агресії Росії, що триває.

У своєму виступі на Конґресі новообраний президент УККА Михайло Савків подякував усій громаді за підтримку та закликав працювати разом, щоб “посилити наш голос у Вашингтоні, округ Колумбія; допомогти Україні в гуманітарних потребах; та запровадити нові ініціативи, які залишать тривалу спадщину нашої громади в США”.

Торік Михайло Савків, тоді ще голова Ради міжнародної політики СКУ, Екзекутивний віцепрезидент УККА та директор Української Національної Інформаційної Служби (УНІС) нагороджений Указом Президента України орденом “За заслуги” ІІ ступеня.

На світлині: Президент УККА Михайло Савків та генеральний директор Національного музею народної архітектури та побуту України Оксана Старак-Повякель

Теги: Незалежний Медіа Форум, Independent Media Forum
Автор: uacenter.media

Незалежний Медіа Форум
www.uacenter.media
www.mediaforum.news
E-mail: [email protected]
Kyiv - Київ:  +38 067 461 6900
Варшава - Warszawa: +48 609 00 6656

Редакція Незалежного Медіа Форуму не завжди поділяє точку зору автора

© ICF "INDEPENDENT UKRAINIAN MEDIA CENTER IN EUROPE", 2022-2024
© POLSKO-UKRAIŃSKA FUNDACJA POKOJU CONCORDIA 818, 2023-2024

Мої відео