Книга: Мандрівка стежками, експозиціями і фондосховищами Національного скансена

Книга: Мандрівка стежками, експозиціями і фондосховищами Національного скансена
182731 ПЕРЕГЛЯДІВ

Музей просто неба. Мандрівка стежками, експозиціями і фондосховищами Національного музею народної архітектури та побуту України". Збірка статей. Редактор-упорядник Оксана Старак-Повякель

Багато ілюстрована книга "Музей просто неба. Мандрівка стежками, експозиціями і фондосховищами Національного музею народної архітектури та побуту України" містить відомості з історії створення національного скансену, формування його етнографічних підрозділів та фондових колекцій. Подано вичерпні характеристики українських історичних, етнічних та етнографічних земель, з яких перевезено пам’ятки народного будівництва, промислів, ремесла і народного вжитку.

Автори збірки знайомлять із типовими традиційними будівлями, їхнім обладнанням та опорядженням відповідно до різних історичних земель, кліматичних особливостей навколишнього середовища тощо. В книзі подано відомості про народні обряди та свята, які відбуваються в музеї.

Видання може бути гарним подарунком для співвітчизників та гостей із зарубіжжя. Книга прислужиться старшокласникам, студентам за навчальними програмами з українознавства та народознавства. Вона стане у пригоді і тим, хто хоче більше знати про традиційну культуру України, розмаїте народне мистецтво країни.

 Це альбомне видання має також на меті оприлюднити та ввести в науковий і культурний обіг унікальні збірки фондових колекцій музею, які чисельно сягають 100 тисяч пам’яток етнографії, народного і професійного образотворчого мистецтва.

 У передмові до читачів звертається генеральний директор Національного музею народної архітектури та побуту України, заслужений працівник культури України Оксани Старак-Повякель, яка взяла на себе обов’язки редактора-упорядника цього яскравого альбому-путівника енциклопедичного характеру.

Це видання вийде друком наприкінці грудня 2022 обмеженим тиражем, Ваші замовлення адресуйте на сторінку видавництва "Пам'ятки України: Видавець" у Фейсбуці: https://www.facebook.com/profile.php?id=100063929839739 

або на телефон: +380674616900 (Viber, Telegram, WhatsApp)

Теги: Національний музей народної архітектури та побуту України,Національний скансен,Музей просто неба, Оксана Старак-Повякель,підтримай видання книги!, Незалежний український медіацентр у Європі,Незалежний Медіа Форум, www.uacenter.media, Independent Media Forum, IMF
Автор: uacenter.media

Незалежний Медіа Форум
www.uacenter.media
www.mediaforum.news
E-mail: [email protected]
Kyiv - Київ:  +38 067 461 6900
Варшава - Warszawa: +48 609 00 6656

Редакція Незалежного Медіа Форуму не завжди поділяє точку зору автора

© ICF "INDEPENDENT UKRAINIAN MEDIA CENTER IN EUROPE", 2022-2024
© POLSKO-UKRAIŃSKA FUNDACJA POKOJU CONCORDIA 818, 2023-2024

Мої відео