Архітектурні шедеври з висоти вічності і пташиного лету

Архітектурні шедеври з висоти вічності і пташиного лету
394537 ПЕРЕГЛЯДІВ

"Архітектурні шедеври України з висоти вічності і пташиного лету. Київ і столична область", подарунковий фотоальбом, автор Максим Рітус

Кращі з кращих світлин старовинних українських архітектурних пам’яток та їхніх ансамблів, поза всяким сумнівом, належать цьому дивовижному Майстру – Максиму Рітусу. 

Талановитий фотохудожник іще у 2010 році започаткував особистий історико-культурний проект «Українські пам'ятки архітектури. Спадщина». Відтоді двічі на рік, восени й навесні, проводить тематичні експедиції у різні куточки країни. Ретельно здійснює фотофіксацію сучасного стану пам'яток зодчества: палацових комплексів, замків, фортець, колишніх поміщицьких садиб і маєтків, монастирів, церков, костелів, синагог.

Унікальність його проекту в тому, що оригінальні високопрофесійні світлини українських пам'яток – відомих і маловідомих – виконані або панорамно на 360 градусів, або з висоти пташиного лету одним із його найсучасніших квадрокоптерів, або з інших несподіваних ракурсів, а також доповнені історичними довідками. Проект спонукає досліджувати, зберігати, любити, плекати і відроджувати архітектурну спадщину.

Особлива вага знімкування культурної спадщині нині, в умовах російського вторгнення в України, коли новочасні вандали нищать і архітектурні домінанти населених пунктів, і музеї, і культові споруди. Саме тому митець із березня 2022 майже не буває вдома, його експедиція стала безстроковою, він поспішає увічнити пам’ятки, які кожною миті можуть опинитися під загрозою знищення російською армією.

За словами Максима Рітуса, «кожен із нас повинен знати і шанувати красу й історію своєї країни.

Фотохудожник Максим Рітус, попри вік, хвороби, і нині в дорозі, він поспішає рятувати пам’ятки і пам'ять. А нам пропонує дивовижної краси альбом архітектурних творів Києва і Київщини.

Це видання вийде друком наприкінці грудня 2022, Ваші замовлення адресуйте на сторінку видавництва "Пам'ятки України: Видавець" у Фейсбуці: https://www.facebook.com/profile.php?id=100063929839739 або на телефон: +380674616900 (Viber, Telegram, WhatsApp)

Теги: Максим Рітус, Пам'ятки України,Софія Київська, Незалежний український медіацентр у Європі,Незалежний Медіа Форум, www.uacenter.media, IMF, Independent Media Forum,підтримай видання книги!
Автор: uacenter.media

Незалежний Медіа Форум
www.uacenter.media
www.mediaforum.news
E-mail: [email protected]
Kyiv - Київ:  +38 067 461 6900
Варшава - Warszawa: +48 609 00 6656

Редакція Незалежного Медіа Форуму не завжди поділяє точку зору автора

© ICF "INDEPENDENT UKRAINIAN MEDIA CENTER IN EUROPE", 2022-2024
© POLSKO-UKRAIŃSKA FUNDACJA POKOJU CONCORDIA 818, 2023-2024

Мої відео