росія вербує українських підлітків для антисемітських провокацій

росія вербує українських підлітків для антисемітських провокацій
332076 ПЕРЕГЛЯДІВ

Російські спецслужби вербували неповнолітніх українців для антисемітських провокацій, повідомили в Службі безпеки України. Так окупанти намагалися дискредитувати Україну на міжнародній арені. Настрої національної нетолерантності до євреїв росіяни намагалися розпалити на Житомирщині, а також у Дніпрі, Львові та Вінниці.

Служба безпеки України нейтралізувала мережу провокаторів, яких використовували росіяни. До складу групи входили 13-17-річні учні місцевих шкіл. Для дистанційного вербування українців спецслужби Росії створили молодіжний праворадикальний Телеграм-канал.

“На цьому інтернет-ресурсі його російські адміністратори, використовуючи психологічні маніпуляції, закликали українських підлітків до вчинення актів антисемітизму у їхніх населених пунктах”, – розповіли в СБУ. 

Росіяни планували, що ворожі провокації мали бути у вигляді нанесення образливих написів на пам’ятних місцях та здійснення там підривів з використанням саморобних вибухових пристроїв.

“При цьому представники країни-агресора пропонували учасникам спільноти публікувати фото- та “відеозвіти” провокацій. Отримані таким чином медіафайли російські спецслужби “розганяли” у закордонних ЗМІ як фейкові публікації для дискредитації України”, – пояснили в СБУ. 

Зокрема, представники російських спецслужб закликали українських підлітків до вчинення актів вандалізму на місцях пам’яті жертв Голокосту. Під час обшуків за адресами проживання підлітків виявлено комп’ютери та мобільні телефони із фотографіями-звітами провокацій на користь Росії, а також компоненти для кустарного виготовлення вибухівки.

Нині триває розслідування. “СБУ звертається до українців бути пильними й тримати на контролі коло зацікавлень вподобання своїх дітей, щоб запобігати впливу на них ворожих спецслужб”, – підсумували в СБУ. 

Фото: СБУ

Теги: СБУ, Незалежний Медіа Форум, Independent Media Forum, IMF, www.mediaforum.news
Автор: uacenter.media

Незалежний Медіа Форум
www.uacenter.media
www.mediaforum.news
E-mail: [email protected]
Kyiv - Київ:  +38 067 461 6900
Варшава - Warszawa: +48 609 00 6656

Редакція Незалежного Медіа Форуму не завжди поділяє точку зору автора

© ICF "INDEPENDENT UKRAINIAN MEDIA CENTER IN EUROPE", 2022-2024
© POLSKO-UKRAIŃSKA FUNDACJA POKOJU CONCORDIA 818, 2023-2024

Мої відео