Судитимуть 5 учасників військ рф, які воювали проти ЗСУ на Бахмутському, Волноваському й Покровському напрямках

Судитимуть 5 учасників військ рф, які воювали проти ЗСУ на Бахмутському, Волноваському й Покровському напрямках
361533 ПЕРЕГЛЯДІВ

Прокурори Донецької обласної прокуратури скерували до суду обвинувальні акти стосовно 5 громадян за фактами державної зради та колабораційної діяльності (ч. ч. 1, 2 ст. 111, ч. 7 ст. 111-1 КК України).

У липні 2021 року мешканець м. Червонопартизанськ добровільно вступив на посаду стрільця до зенітно-ракетного дивізіону «народної міліції лнр». Він облаштовував військовий табір нзф та утримував місця дислокації піхотного батальйону зс рф в районі с. Спірне Донецької області.
 
 
Ще один луганчанин пішов воювати проти своєї країни у перший день повномасштабного вторгнення рф. Він обіймав посади стрільця і водія мотострілецького батальйону «лнр». Навесні 2023 року стримував контратакувальні дії ЗСУ поблизу с. Кліщіївка Бахмутського району. Отримавши навички оператора-навідника «БМП-1», доставляв штурмові групи до місць їх висадки. Після розбиття укріплень окупантів в с. Іванівське Бахмутського району чоловік близько 2 тижнів переховувався в лісосмузі між позиціями воюючих сторін.
 
Житель м. Харцизька в березні 2022 року мобілізувався до стрілецького полку рф на посаду помічника гранатометника. У с. Зелений Гай Волноваського району облаштував фортифікаційні позиції. Служив у батальйоні «Шторм-Z» в районах с. Новоандріївка та с. Красногорівка Волноваської і Мар’їнської громад. Також у січні 2024 року четвертий обвинувачений прибув воювати проти України за контрактом з м. Южно-Сахалинська рф. Крім того, штурмував місця зосередження українських військових на «БМП-2» поблизу с. Володимирівка Волноваського району.
 
П’ятий обвинувачуваний – родом з Одещини. У лютому 2024 року, перебуваючи у м. Солнечногорську рф, уклав контракт та навчався штурмовим діям. Воював поблизу Серебрянського лісництва, що на Луганщині, та на території с. Зайцеве Донецької області.
 
У червні-липні 2024 року чоловіків затримано у Бахмутському, Волноваському й Покровському районах. Досудове розслідування – ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Незалежний Медіа Форум
www.uacenter.media
www.mediaforum.news
E-mail: [email protected]
Kyiv - Київ:  +38 067 461 6900
Варшава - Warszawa: +48 609 00 6656

Редакція Незалежного Медіа Форуму не завжди поділяє точку зору автора

© ICF "INDEPENDENT UKRAINIAN MEDIA CENTER IN EUROPE", 2022-2024
© POLSKO-UKRAIŃSKA FUNDACJA POKOJU CONCORDIA 818, 2023-2024

Мої відео