Повідомлено про підозру ще двом підсанкційним депутатам «народної ради днр»

Повідомлено про підозру ще двом підсанкційним депутатам «народної ради днр»
195910 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури двом громадянам заочно повідомлено про підозру в колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

У травні 2023 року двоє мешканців м. Донецька, маючи за плечима чималий професійний досвід й визнання, здобуті в Україні, вирішили приєднатись до так званого політичного життя у фейковій республіці. Професорка Донецького національного медичного університету й заслужений тренер з рукопашного бою, який очолює проросійський громадський рух, зареєструвались кандидатами в депутати «народної ради днр» від партії «єдина росія».
 
         
 
Отримавши в результаті незаконних виборів «депутатські мандати», жінка стала членом «комітету з охорони здоров’я, материнства й дитинства», а чоловік - заступником голови «комітету з підтримки учасників сво». Підозрювані проводять прийоми громадян та наголошують на плідній взаємодії з державою-агресором.
 
Громадяни перебувають у розшуку та на них накладено міжнародні санкції. Досудове розслідування - ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
 
Максимальне покарання – 10 років за ґратами з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на 15 років та конфіскацією майна.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Незалежний Медіа Форум
www.uacenter.media
www.mediaforum.news
E-mail: [email protected]
Kyiv - Київ:  +38 067 461 6900
Варшава - Warszawa: +48 609 00 6656

Редакція Незалежного Медіа Форуму не завжди поділяє точку зору автора

© ICF "INDEPENDENT UKRAINIAN MEDIA CENTER IN EUROPE", 2022-2024
© POLSKO-UKRAIŃSKA FUNDACJA POKOJU CONCORDIA 818, 2023-2024

Мої відео