«Херсон – це Україна!». До річниці з дня звільнення міста

«Херсон – це Україна!». До річниці з дня звільнення міста
373354 ПЕРЕГЛЯДІВ

«Херсон – це Україна!» До річниці з дня звільнення міста

, ,

Сьогодні – перша річниця визволення тимчасово окупованого російськими загарбниками Херсону.

11 листопада 2022 року спеціальні підрозділи Збройних сил України зайшли у Херсон, що був в окупації вісім з половиною місяців. Увесь цей час у місті не стихав рух опору, а херсонці вражали стійкістю, непокорою і силою духу.

Залишивши Херсон, росіяни досьогодні піддають місто майже щоденним варварським обстрілам, але навіть за таких умов під українським прапором відновлюється життя. Адже відтепер і назавжди місто-герой Херсон – це Україна.

Річниці визволення Херсону Центральний державний аудіовізуальний та електронний архів присвятив на своєму сайті тематичну добірку фотодокументів із нових надходжень до архівної колекції та тизер відеофільму «Тихий терор. Хроніки пекла». Це другий фільм режисерки та сценаристки Єлизавети Татарінової з циклу «Хроніки пекла», створений ТОВ «ТТБ СТУДІО» у 2022 році. Героями фільму стали херсонці, які пережили викрадення та тортури, активісти, волонтери, журналісти.

 Історія Центрального державного аудіовізуального та електронного архіву бере свій початок із 1932 року, коли було засновано Всеукраїнський центральний фотокіноархів у Києві

Теги: Центральний державний аудіовізуальний та електронний архів,Херсон, Незалежний Медіа Форум, www.mediaforum.news, Independent Media Forum, IMF
Автор: uacenter.media

Незалежний Медіа Форум
www.uacenter.media
www.mediaforum.news
E-mail: [email protected]
Kyiv - Київ:  +38 067 461 6900
Варшава - Warszawa: +48 609 00 6656

Редакція Незалежного Медіа Форуму не завжди поділяє точку зору автора

© ICF "INDEPENDENT UKRAINIAN MEDIA CENTER IN EUROPE", 2022-2024
© POLSKO-UKRAIŃSKA FUNDACJA POKOJU CONCORDIA 818, 2023-2024

Мої відео