Генсек НАТО назвав допомогу, якої Україна може очікувати від саміту НАТО, і пояснив, чому вступ Києва займає роки

Генсек НАТО назвав допомогу, якої Україна може очікувати від саміту НАТО, і пояснив, чому вступ Києва займає роки
327940 ПЕРЕГЛЯДІВ

Вже перед самітом НАТО, що відбудеться наступного тижня у Вашингтоні, союзники оголосять нові пакети допомоги, що включатимуть засоби протиповітряного захисту та боєприпаси. Про це генеральний секретар Єнс Столтенберг оголосив в інтерв'ю каналу ABC в неділю.

Під час саміту союзники по НАТО "приймуть важливі рішення, щоб посилити підтримку України та НАТО, перебрати координацію безпекової допомоги Україні", додав Столтенберг.

Серед рішень, які варто очікувати Україні посадовець також назвав рішення НАТО створити центр командування в Німеччині та центри логістики в Східній Європі, щоб допомогти з поставками устаткування та проведенням навчань для українських сил. "Це значний і важливий результат саміту, щоб забезпечити потужну мережу підтримки України", - додав Столтенберг.

Генсек Альянсу наголосив на єдності Альянсу у підтримці України, і додав, що рішення угорського прем'єр-міністра Віктора Орбана поїхати до Росії і зустрітись з російським президентом Путіним перед самітом "не змінює спільного рішення НАТО" щодо підтримки України".

"Для мене важливо, що всі союзники домовились про потребу робити більше для України, як з новими навчаннями та допомогою, яке НАТО надасть Україні, так і з довгостроковими зобов'язаннями", - запевнив генсек Альянсу.

Відповідаючи на питання ведучого програми Роберта Кости про те, чому процес вступу України до НАТО, зважаючи на війну, не можна прискорити до одного чи двох років, Столтенберг відповів, що вступ України до НАТО "є дуже серйозним питанням".

"Україна - зараз країна у війні. На Україну напала Росія. Тому найважливіше для нас збільшити підтримку України і забезпечити перемогу України. Це умова для будь-якого майбутнього членства України", - пояснив Столтенберг.

9-11 липня у Вашингтоні відбудеться ювілейний саміт НАТО до 75-річчя Альянсу. Керівники 32 країн Альянсу та партнери проведуть зустрічі присвячені світовій безпеці. Допомога Україні, як очікується, буде в центрі перемовин.

Теги: Незалежний Медіа Форум, Independent Media Forum
Автор: uacenter.media

Незалежний Медіа Форум
www.uacenter.media
www.mediaforum.news
E-mail: [email protected]
Kyiv - Київ:  +38 067 461 6900
Варшава - Warszawa: +48 609 00 6656

Редакція Незалежного Медіа Форуму не завжди поділяє точку зору автора

© ICF "INDEPENDENT UKRAINIAN MEDIA CENTER IN EUROPE", 2022-2024
© POLSKO-UKRAIŃSKA FUNDACJA POKOJU CONCORDIA 818, 2023-2024

Мої відео