Сергій ПЛОХІЙ: Перемога України – це не тільки вихід на кордони 1991 року

Сергій ПЛОХІЙ: Перемога України – це не тільки вихід на кордони 1991 року
357303 ПЕРЕГЛЯДІВ

Перемога України – це не тільки вихід на кордони 1991 року, але й повна інтеграція України в західні безпекові та політичні структури – НАТО та Європейський Союз, заявив український та американський історик, професор української історії в Гарвардському університеті Сергій Плохій, якого цитує “Бабель”. 

“Надмірне зосередження на кордонах – неправильний підхід. Адже вихід на кордони 1991 року необовʼязково означає закінчення війни, вона може продовжуватися і в цьому випадку. На мій погляд, перемога – це не просто виживання України, держави й нації, а повна інтеграція в західні безпекові та політичні структури – НАТО та Європейський Союз”, – сказав Плохій.

Нині серед західних політиків є напруженість щодо України, погоджується історик. “У 2022 році Зеленський фактично говорив із громадянським суспільством [західних країн] через голови цих політиків і таким чином тиснув. Що зрештою було ефективно. Цілком можливо, що зараз ця стратегія вичерпала себе”, – вважає Плохій.

Втім, основною проблемою щодо допомоги України нині є те, що США уявляють собі “червоні лінії” в голові Путіна, каже Плохій. “США уявляють собі “червоні лінії” в голові путіна, тому зброю постачали із затримками. До того ж зараз їхній фокус зміщується через війну в Ізраїлі”, – зазначив історик. 

Водночас війна в Ізраїлі стала поганою новиною для всіх, продовжив Плохій. “Це погано для палестинців, ізраїльтян й України. Джо Байден зайняв позицію, що існує два фронти однієї війни. Цю позицію не поділяють республіканці в Конгресі, вони хочуть розділити допомогу Ізраїлю та Україні. Зброї не так багато. Тож це ще одна лінія протистояння”, – сказав історик. 

Теги: Сергій Плохій, Агресія Росії в Україні, Думки вголос, Незалежний Медіа Форум, www.mediaforum.news, Independent Media Forum, IMF
Автор: uacenter.media

Незалежний Медіа Форум
www.uacenter.media
www.mediaforum.news
E-mail: [email protected]
Kyiv - Київ:  +38 067 461 6900
Варшава - Warszawa: +48 609 00 6656

Редакція Незалежного Медіа Форуму не завжди поділяє точку зору автора

© ICF "INDEPENDENT UKRAINIAN MEDIA CENTER IN EUROPE", 2022-2024
© POLSKO-UKRAIŃSKA FUNDACJA POKOJU CONCORDIA 818, 2023-2024

Мої відео