Фейк: Польська мова замість української на Полтавщині

Фейк: Польська мова замість української на Полтавщині
199326 ПЕРЕГЛЯДІВ
Російські пропагандисти підробили навчальну програму в школі на Полтавщині.

Останніми днями пропагандистські канали Telegram поширили нібито повідомлення від одного з читачів про нововведення для 10-х класів однієї з українських шкіл «з наступного місяця». На підтвердження надсилаємо фото стенду з повідомленням про зміни у навчальній програмі – скорочується 1 година української мови та 2 години математики на тиждень. Одночасно було введено 3 години викладання польської мови та збільшено години на фізкультуру (з 2 до 4 годин). Оголошення має печатку школи та підпис директора. У коментарі до посту пропагандисти пишуть, що таким чином "готуєш когось до роботи в полі".

 

 

Повідомлення фейкове. Номер школи вказано 49, а на печатці вказано, що школа знаходиться в місті Лубни Полтавської області. Проте школи №49 у місті та районі немає, це підтвердили у місцевій міськраді.

 

 

 

 

Крім того, пропагандисти підписали документ від Т. В. Кобилянської, яка є директором Лубенської школи № 3. На офіційному сайті школи інформація про зміни в навчальному плані відсутня. Також автори підробки помилилися в назві пункту «Історія». Писали російською.

 

 

 

 

У коментарі Укрінформу в управлінні освіти виконкому Лубенської міської ради заявили, що ця інформація є неправдивою.

 

 

«Такого бути не може. Навчальний план затверджується до початку навчального року і після цього не змінюється. Крім того, план має відповідати державному стандарту і неможливо скоротити кількість годин з того чи іншого предмету. Це фейк», – прокоментував начальник управління освіти Мирослав Костенко.

 

 

Дмитро Бадрак, УКРІНФОРМ

УКРІНФОРМ - партнер Незалежного Медіа Форуму

Теги: Освіта, Польща й Україна: реалії і перспективи,Гримаси "русского міра", Агресія росії в Україні, Незалежний Медіа Форум,Укрінформ, www.uacenter.media, Independent Media Forum, IMF
Автор: uacenter.media

Незалежний Медіа Форум
www.uacenter.media
www.mediaforum.news
E-mail: [email protected]
Kyiv - Київ:  +38 067 461 6900
Варшава - Warszawa: +48 609 00 6656

Редакція Незалежного Медіа Форуму не завжди поділяє точку зору автора

© ICF "INDEPENDENT UKRAINIAN MEDIA CENTER IN EUROPE", 2022-2024
© POLSKO-UKRAIŃSKA FUNDACJA POKOJU CONCORDIA 818, 2023-2024

Мої відео