Підтримаймо Національний музей народної архітектури та побуту України!

Підтримаймо Національний музей народної архітектури та побуту України!
381511 ПЕРЕГЛЯДІВ

 

Підтримаймо

Національний музей народної архітектури та побуту України!

 

 Скарби Національного музею народної архітектури та побуту України. Оксана СТАРАК-ПОВЯКЕЛЬ (очільниця авторського колективу) та інші. – Київ, Видавничий дім журналу «Пам'ятки України», 2023. – 800 с.

 

Видання цієї книги про Національний музей народної архітектури та побуту України дістане бюджетне фінансування, якщо Ви особисто проголосуєте за нього за цим посиланням:

https://docs.google.com/forms/u/0/d/1NGuEpw5e645shx6Jmck3u3a3UvMtBK0fAQvln42AwjI/viewform?edit_requested=true

...Ідея створення національного скансена на околиці столичного Києва має непросту історію. В умовах радянської ідеології “інтернаціоналізму” і злиття націй відкриття українського музею народної архітектури та побуту було ледь не на рівні антидержавного злочину, партійні чиновники раз по раз висували звинувачення: замилування патріархальщиною, потурання буржуазному націоналізму, заперечення класового розшарування села...

Після тривалих пояснень фундатора академіка Петра Тронька, компартійну владу нарешті задовольнив ідеологічний компроміс, що передбачав згодом добудову іще однієї експозиції в скансені, щоправда, і безглуздої, і лженаукової, – соціалістичного села. Якраз про маловідомі історичні факти, труднощі перевезення, збереження та реконструкції пам’яток народної архітектури і розповідає нова книга директорки та авторів з колективу одного з найбільших у Європі музею просто неба.

Опріч того, у виданні вміщено детальну інформацію про всі етнографічні експозиції і кожен об'єкт народного зодчества зокрема, багатотисячні фондові колекції, збірки етнографічних пам'яток і творів народного мистецтва, велику просвітницьку і культурно-масову роботу, популяризацію нематеріальної культурної спадщини українців. Паралельно публікується строката колекція світлин із Національного музею народної архітектури та побуту України, картосхеми й довідкові матеріали.

Із книги можна довідатись про широкий спектр давніх ремесел, художніх промислів різних етнографічних країв, їхні вірування, звичаї та обряди.

Науково-популярна книга «Скарби Національного музею народної архітектури та побуту України» стане в нагоді школярам, студентам і всім, хто цікавиться україно- та народознавством, прагне поглибити свої знання, більше дізнатись про скарби національної культуру нашої держави.

Це яскраве видання отримає путівку у світ, якщо Ви проголосуєте за нього за посиланням:

https://docs.google.com/forms/u/0/d/1NGuEpw5e645shx6Jmck3u3a3UvMtBK0fAQvln42AwjI/viewform?edit_requested=true

Національний скансен – надійний форпост українства – потребує Вашої особистої підтримки!

 

На світлині: Оксана СТАРАК-ПОВЯКЕЛЬ та командувач Об’єднаних Сил ЗС України генерал-лейтенант Сергій НАЄВ під час підписання Меморандуму про співробітництво між Командуванням і Національним музеєм народної архітектури та побуту України, травень 2023

 

 

 

Теги: Оксана Старак-Повякель,Національний музей народної архітектури та побуту України,Книговидання,міністерство культури та інформаційної політики України, Незалежний Медіа Форум, Пам'ятки України, Independent Media Forum, www.mediaforum.news, IMF
Автор: uacenter.media

Незалежний Медіа Форум
www.uacenter.media
www.mediaforum.news
E-mail: [email protected]
Kyiv - Київ:  +38 067 461 6900
Варшава - Warszawa: +48 609 00 6656

Редакція Незалежного Медіа Форуму не завжди поділяє точку зору автора

© ICF "INDEPENDENT UKRAINIAN MEDIA CENTER IN EUROPE", 2022-2024
© POLSKO-UKRAIŃSKA FUNDACJA POKOJU CONCORDIA 818, 2023-2024

Мої відео