Скіфське золото намагалися продати в Іспанії. Слід російської церкви

Скіфське золото намагалися продати в Іспанії. Слід російської церкви
172018 ПЕРЕГЛЯДІВ

Іспанська поліція у Мадриді затримала зловмисників, які намагалися продати викрадені з України старовинні золоті вироби вартістю 60 мільйонів євро. Йдеться про 11 предметів, зокрема ювелірні прикраси: складні намиста, браслети й сережки, які датуються греко-скіфським періодом між 8-м і 4-м століттями до нашої ери.

Крадіїв спіймали на гарячому. Операція відбулася за співпраці Служби безпеки України, Бюро економічної безпеки та поліції Королівства Іспанії.

Прикраси вивезли контрабандою з України у 2016 році. Раніше вони були виставлені в одному з київських музеїв. На артефакти були підроблені документи, аби виглядало так, ніби вони належать українській православній церкві. 

“У результаті міжнародної спецоперації у Мадриді затримано п’ятьох учасників банди, які намагались незаконно реалізувати українські артефакти. Серед затриманих – представник УПЦ МП з України”, – заявив речник СБУ Артем Дехтяренко.

 

На вилучені старожитності наклали арешт. Експерти встановили, що вироби належать до культурної спадщини України. Наразі всі експонати вивчаються в Національному археологічному музеї та в Інституті культурної спадщини Іспанії

Триває слідство, а також комплексні заходи для встановлення місцезнаходження всіх українських артефактів “Скіфського золота”, які були викрадені з території України, додали в СБУ.

Теги: УПЦ МП,Скіфське золото, Іспанія, Незалежний Медіа Форум, IMF, www.mediaforum.news, Independent Media Forum
Автор: uacenter.media

Незалежний Медіа Форум
www.uacenter.media
www.mediaforum.news
E-mail: [email protected]
Kyiv - Київ:  +38 067 461 6900
Варшава - Warszawa: +48 609 00 6656

Редакція Незалежного Медіа Форуму не завжди поділяє точку зору автора

© ICF "INDEPENDENT UKRAINIAN MEDIA CENTER IN EUROPE", 2022-2024
© POLSKO-UKRAIŃSKA FUNDACJA POKOJU CONCORDIA 818, 2023-2024

Мої відео