ЮНЕСКО: Росію виключили з Виконавчої ради Агентства ООН із питань освіти, науки та культури

ЮНЕСКО: Росію виключили з Виконавчої ради Агентства ООН із питань освіти, науки та культури
391459 ПЕРЕГЛЯДІВ

Російську Федерацію виключили з Виконавчої ради Агентства ООН із питань освіти, науки та культури (ЮНЕСКО), повідомив президент України Володимир Зеленський. Це перший випадок в історії, коли Росію не обрали до складу одного з основних органів ООН. 

“Епоха російського впливу закінчилася, і це правильно: російським терористам не місце на чолі значущих міжнародних організацій. Міжнародна роль Росії лише слабшатиме”, – написав Зеленський.

Раніше Україна зверталася до ЮНЕСКО із закликом виключили Росію зі складу Виконавчої Ради. Торік у травні й цьогоріч у липні Верховна Рада скеровувала таке прохання до органу. У зверненнях йшлося про те, що росіяни систематично й цілеспрямовано руйнують обʼєкти  культурної спадщини в Україні. 

На своїх інформаційних ресурсах СКУ повідомляв про такі злочини, зокрема про пошкодження музею в Одесі після ракетної атаки Росії, знищення найціннішої степової ділянки Джарилгацького національного природного парку, а також плани росіян викрасти тварин із заповідника “Асканія-Нова”.

Виконавча рада ЮНЕСКО – це один із трьох ключових органів ООН, який налічує 58 членів. Представники Ради обираються за квотним принципом – квоти виділяються для кожного регіону, за відносною більшістю голосів. Росія була частиною групи II “Східна Європа”, від якої обрали Сербію, Албанію, Словаччину та Чехію.

Нагадаємо, 9 листопада держави-члени ООН вперше в історії відмовили Росії в праві здійснювати правосуддя в Міжнародному суді ООН. Російського представника не обрали до складу судового органу організації.

https://www.ukrainianworldcongress.org/

Теги: ЮНЕСКО, Російська агресія , Незалежний Медіа Форум, www.mediaforum.news, Independent Media Forum,Світовий Конгрес Українців,СКУ
Автор: uacenter.media

Незалежний Медіа Форум
www.uacenter.media
www.mediaforum.news
E-mail: [email protected]
Kyiv - Київ:  +38 067 461 6900
Варшава - Warszawa: +48 609 00 6656

Редакція Незалежного Медіа Форуму не завжди поділяє точку зору автора

© ICF "INDEPENDENT UKRAINIAN MEDIA CENTER IN EUROPE", 2022-2024
© POLSKO-UKRAIŃSKA FUNDACJA POKOJU CONCORDIA 818, 2023-2024

Мої відео