Ростовська АЕС наказала довго жити... Що призвело до блекауту в Криму

Ростовська АЕС наказала довго жити... Що призвело до блекауту в Криму
374439 ПЕРЕГЛЯДІВ

Ростовська АЕС наказала довго жити: що призвело до блекауту в Криму

ОСНОВНІ ТЕЗИ
  • У низці міст Росії та окупованому Криму відбулись масові відключення електроенергії через виведений з ладу атомний енергоблок Ростовської АЕС.
  • Росія спробувала замінити західні компоненти в енергетичних спорудах, але це не вдається, що призвело до аварій та відключень.
  • Компанія Siemens виступила проти поставок свого обладнання до Росії для будівництва енергетичних об'єктів на окупованих територіях.
 
 
 
 

Політтехнолог Борис Тизенгаузен пояснив 24 Каналу, що причиною масових відключень світла на півдні Росії та кримському півострові є виведення з ладу одного з чотирьох атомних енергоблоків Ростовської АЕС. Чому так сталося – детально пояснюємо у матеріалі.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ Кожні 2 години – без світла: окупованому Криму запровадили графіки відключення

 

Як Росія халатно забезпечила Крим електроенергією

Коли Росія анексувала півострів у 2014 році, він лише на 30% був забезпечений власною електроенергією. Тоді ж підписали договір про те, що Україна постачатиме світло у Крим.

У цей час країна-агресорка будувала енергоміст Кубань – Крим. Проте через певний період було підірвано лінії електропередач. Відповідно постачання з України зупинилося, а Росія почала активніше зводити споруду.

Приблизно у той же період росіяни вирішили побудувати 2 ТЕС – одну в Севастополі, іншу в Сімферополі – аби Крим міг повністю забезпечити себе світлом. Саме для цих теплоелектростанцій Росія практично вкрала дві турбіни Siemens, привезені з материкової частини.

 

Таке рішення викликало обурення в компанії Siemens. Там заявили, що Росія перебуває під санкціями і не має права доставляти турбіни на окуповану територію.

Росіяни спочатку брехали, що продали обладнання на вторинний ринок, а потім хтось його купив. Згодом вигадали, що буцім модернізували іноземні компоненти й видали сертифікат, мовляв, "ми внесли зміни, тепер ця продукція не компанії Siemens, а Росії".

Проте очевидно, що нічого окупанти не змінювали, а просто почепили іншу наліпку. Отже, Росія не змогла забезпечити будівництво теплових електростанцій без західних деталей, тому все одно використала турбіни Siemens.

Через що Ростовська АЕС вийшла з ладу

Тизенгаузен зазначив, що Росія будує дві атомні електростанції – "Аккую" в Туреччині та "Пакш" в Угорщині. Але компанія Siemens заблокувала туди передачу свого обладнання. Адже боїться, що Росія може перевезти компоненти на свою територію. Тепер Росатом не знає, що робити.

Через таку ж проблему вийшов з ладу один атомний енергоблок Ростовської АЕС, а також впав російський пасажирський літак Sukhoi Superjet 100. І там, і там західні деталі, які росіяни хоч якось намагаються замінити. Проте через "криві руки" нічого не вдається.

"Великий-великий" Росатом не може працювати без західного обладнання, навіть якщо щось вкраде <..> Компанії із Заходу підозрюють, що у Росії закінчуються критично важливі запчастини, зокрема для АЕС,
– підкреслив Борис Тизенгаузен.

Можна констатувати наступне: чим довше діють санкції проти Росії, тим більше спостерігатимемо виведень з ладу енергоблоків та інших техногенних аварій. Оскільки самостійно росіяни навчилися виробляти лише зброю, але і там багато західних компонентів.

Анжеліка Галесевич


https://24tv.ua/rosiya-zalishilasya-bez-svitla-cherez-shho-viyshla-ladu-rostovska_n2599563

Теги: Незалежний Медіа Форум, Independent Media Forum
Автор: uacenter.media

Незалежний Медіа Форум
www.uacenter.media
www.mediaforum.news
E-mail: [email protected]
Kyiv - Київ:  +38 067 461 6900
Варшава - Warszawa: +48 609 00 6656

Редакція Незалежного Медіа Форуму не завжди поділяє точку зору автора

© ICF "INDEPENDENT UKRAINIAN MEDIA CENTER IN EUROPE", 2022-2024
© POLSKO-UKRAIŃSKA FUNDACJA POKOJU CONCORDIA 818, 2023-2024

Мої відео