Світовий Конгрес Українців про 90-річчя Голодомору

Світовий Конгрес Українців про 90-річчя Голодомору
197064 ПЕРЕГЛЯДІВ

Міжнародний координаційний комітет у справі Голодомору Світового Конґресу Українців представив уряду України загальний план вшанування 90-річчя Голодомору-геноциду українського народу по всьому світі. Про це повідомив Стефан Романів, Перший віцепрезидент СКУ та Співголова Союзу Українських Організацій Австралії (СУОА), в інтервʼю для SBS. 

План складається, зокрема, з адвокаційної діяльності для визнання Голодомору геноциду. 

“Ми хочемо, аби не лише українці, але й політики, високопосадовці по всьому світі дали в річницю Голодомору таку обітницю, що “ми не забудемо тих, хто загинув, ми не забудемо цей терор, і будемо продовжувати про це говорити”, – сказав Романів. 

Нині триває адвокаційна кампанія з визнання Голодомору геноцидом. Зокрема, необхідні заходи проводять в Австралії, розповів Романів. 

“В Австралії ми вже кілька місяців працюємо над питанням визнання Голодомору геноцидом. Ми пропонували уряду прийняти резолюцію зі словом “геноцид”, вони його дещо уникають. Цього тижня ми знову написали до кожного члена парламенту й сенату, щоби цю справу переглянули”, – розповів Романів. 

У межах вшанування 90 роковин геноциду українців в 1932-1933 роках СКУ запустив ініціативу #ShineALight (Запали свічку). Аби долучитися до кампанії, учасникам потрібно запалити свічку та проголосили обітницю: “Я запалюю свічку, аби зберегти памʼять. Я вірю в майбутнє України”.

Міжнародний координаційний комітет у справі Голодомору пропагує збереження памʼяті про жертв Голодомору. Для цього два роки тому СКУ заснував Глобальну Мережу нащадків Голодомору, яка записує спогади нащадків родин, які пережили Голодомор та дбає про збереження пам’яті родин. 

“Ми розуміємо, що більшість людей, які пережили Голодомор, вже відійшли у вічність. Але щоби ця свічка далі горіла, щоб діти, внуки й правнуки памʼятали, ми організували цю Мережу нащадків Голодомору”, – розповів Романів. 

Світовий Конґрес Українців закликає долучатися до просвітницької кампанії Голодомор-90. Завантажити матеріали, зразки листів, тези, відео та банери пропонуємо за посиланням. Дізнатися про памʼятні заходи також можна за посиланням. 

Теги: Годомор,Історія України,90-річчя Голодомору, Незалежний Медіа Форум,Світовий Конгрес Українців, IMF, Independent Media Forum, www.mediaforum.news
Автор: uacenter.media

Незалежний Медіа Форум
www.uacenter.media
www.mediaforum.news
E-mail: [email protected]
Kyiv - Київ:  +38 067 461 6900
Варшава - Warszawa: +48 609 00 6656

Редакція Незалежного Медіа Форуму не завжди поділяє точку зору автора

© ICF "INDEPENDENT UKRAINIAN MEDIA CENTER IN EUROPE", 2022-2024
© POLSKO-UKRAIŃSKA FUNDACJA POKOJU CONCORDIA 818, 2023-2024

Мої відео