ПРЕЗИДЕНТ СКУ: Множинне громадянство прислужиться Україні

ПРЕЗИДЕНТ СКУ: Множинне громадянство прислужиться Україні
271046 ПЕРЕГЛЯДІВ

Множинне громадянство заохотить світове українство допомагати Україні у післявоєнному відновленні та відбудові, заявив Президент Світового Конґресу Українців Павло Ґрод в інтервʼю для “Голосу Америки”. 

“Україні потрібні мізки та руки закордонного українства, щоб перемогти і відбудувати країну і це забезпечить їхню повноцінну участь у політичному економічному та громадському житті України”, – каже Ґрод. 

Україна і територія України є найбільш єднальним фактором для українців у світі, додав Президент СКУ в розмові з “Радіо Свобода”. 

“Коли ми чуємося, як чужинці в своїй державі – без права громадянства, – це відрізняє українців, які живуть за кордоном, від тих, хто живе в Україні. Сьогодні світ став значно більш глобальний, і ми бачимо, скільки українців живуть тепер за межами України. І дуже важливо, щоб ми створили всі умови, щоб ми могли працювати і почуватися як один український народ. І громадянство – це один із важливих ключів у цьому”, – сказав Ґрод. 

Україна буде потребувати всі можливі людські ресурси, щоб, перш за все, перемогти в російській війні проти України. І друге: щоб відбудувати Україну, додав Президент СКУ. 

“І для цього треба буде використовувати здібність, інтелектуальний капітал закордонних українців, які мають знання і які мають любов до України. Бо це одне – найняти міжнародного фахівця, але якщо цей міжнародний фахівець також є українського походження чи українець, то ця людина буде працювати більш потужно у відбудові України”, – наголосив Ґрод. 

Легалізація множинного громадянства також дозволить вийти із сірої зони сотням тисяч, якщо не мільйонам українців, які вже мають кілька паспортів, додав Президент СКУ.

Теги: СКУ, Незалежний Медіа Форум, Independent Media Forum
Автор: uacenter.media

Незалежний Медіа Форум
www.uacenter.media
www.mediaforum.news
E-mail: [email protected]
Kyiv - Київ:  +38 067 461 6900
Варшава - Warszawa: +48 609 00 6656

Редакція Незалежного Медіа Форуму не завжди поділяє точку зору автора

© ICF "INDEPENDENT UKRAINIAN MEDIA CENTER IN EUROPE", 2022-2024
© POLSKO-UKRAIŃSKA FUNDACJA POKOJU CONCORDIA 818, 2023-2024

Мої відео