Судитимуть групу осіб, яка організувала «наркокартель» у прифронтовому Слов’янську

Судитимуть групу осіб, яка організувала «наркокартель» у прифронтовому Слов’янську
428630 ПЕРЕГЛЯДІВ
Прокурорами Донецької обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно п’яти громадян за фактами збуту наркотичних засобів та психотропних речовин, вчиненого організованою групою осіб. Також інкриміновано використання коштів, здобутих від їх незаконного обігу, і придбання, носіння, зберігання вогнепальної зброї й боєприпасів (ч. 1 ст. 263, ч. 1 ст. 306, ч. ч. 2, 3 ст. 307, ч. 2 ст. 309 КК України).
Досудовим розслідуванням встановлено, що у липні 2023 року мешканець м. Слов’янськ організував злочинну схему для розповсюдження у населеному пункті метамфетаміну та солей «PVP». До своєї наркомережі він залучив двох знайомих чоловіків, сестру одного з них та ще одну жінку. Керівник групи розподіляв між підлеглими обов’язки та передавав їм «товар».
 
 
Очільник угруповання особисто контролював процеси розподілу речовин на дрібні «порції». Збут відбувався під час особистих зустрічей його спільників з клієнтами. За місяць дохід ділків складав від 50 тис. до 150 тис. грн. Упродовж 9 місяців «наркоторговці» заробили щонайменше 1 млн грн. Частину отриманих від незаконної діяльності грошей організатор використовував для придбання мобільних телефонів з метою конспірації злочинної діяльності.
 
Під час обшуку за місцями мешкання фігурантів, окрім грошових коштів і наркотичних засобів, виявлено та вилучено вибухові речовини й перероблений у вогнепальну зброю сигнальний пістолет. Обвинуваченим обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. На три належні їм квартири накладено арешт. Максимальне покарання за санкціями статей – 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
 
Досудове розслідування – СУ ГУНП в Донецькій області. Оперативний супровід - ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях та УСР в Донецькій області ДСР НП України.

Незалежний Медіа Форум
www.uacenter.media
www.mediaforum.news
E-mail: [email protected]
Kyiv - Київ:  +38 067 461 6900
Варшава - Warszawa: +48 609 00 6656

Редакція Незалежного Медіа Форуму не завжди поділяє точку зору автора

© ICF "INDEPENDENT UKRAINIAN MEDIA CENTER IN EUROPE", 2022-2024
© POLSKO-UKRAIŃSKA FUNDACJA POKOJU CONCORDIA 818, 2023-2024

Мої відео