Воювали у Маріуполі, Тернах і Урожайному - стрільцям зс рф повідомлено про підозру

Воювали у Маріуполі, Тернах і Урожайному - стрільцям зс рф повідомлено про підозру
216473 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури 5 громадянам повідомлено про підозру у державній зраді та колабораційній діяльності (ч. ч. 1, 2 ст. 111, ч. 7 ст. 111-1 КК України).

У жовтні 2014 року житель м. Макіївки вступив до «народного ополчення Донбасу». З 2021 року він служив помічником гранатометника у полку морської піхоти, що здійснював опір українським захисникам у Новоазовському районі. Через рік брав участь у штурмі м. Маріуполя, воював на території Горлівської і Торецької громад.
 
        
 
Підозрюваний з м. Єнакієво звернувся до «військкомату» вже у перший день повномасштабного вторгнення. Чоловік пройшов шлях від стрільця «народної міліції днр» до заступника командира взводу забезпечення зс рф. Виконував накази російського командування у м. Джанкой АРК Крим, селах Урожайне, Старомлинівка і Оленівка Волноваського району.
 
    
 
Також за власним бажанням долучились до лав окупантів двоє мешканців м. Краснодон. У червні 2024 року вони мобілізувались до мотострілецької бригади рф та були задіяні в боях на передових позиціях фронту. Штурмували укріплення Сил Оборони в районі с. Івано-Дар’ївка Бахмутського району.
 
Уродженець м. Лиман пішов воювати за державу-агресора у липні 2024 року під час перебування у Воронезькій області рф. Чоловік уклав контракт та був зарахований стрільцем до танкового полку. Він облаштовував укріплення на Луганщині, брав участь у наступі на с. Терни Лиманської громади.
 
У липні-серпні 2024 року окупантів затримали наші військовослужбовці.
 
Досудове розслідування – ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
 
Максимальне покарання – довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.
 

Незалежний Медіа Форум
www.uacenter.media
www.mediaforum.news
E-mail: [email protected]
Kyiv - Київ:  +38 067 461 6900
Варшава - Warszawa: +48 609 00 6656

Редакція Незалежного Медіа Форуму не завжди поділяє точку зору автора

© ICF "INDEPENDENT UKRAINIAN MEDIA CENTER IN EUROPE", 2022-2024
© POLSKO-UKRAIŃSKA FUNDACJA POKOJU CONCORDIA 818, 2023-2024

Мої відео