Викладав у соцмережі координати розташування українських захисників – судитимуть мешканця прифронтового Слов’янська

Викладав у соцмережі координати розташування українських захисників – судитимуть мешканця прифронтового Слов’янська
381365 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури завершено досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно мешканця м. Слов’янська за фактом несанкціонованого поширення інформації про переміщення та розташування Збройних Сил України, за можливості їх ідентифікації на місцевості, вчиненого в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 114-2 КК України).
Досудовим розслідуванням встановлено, що громадянин України у червні 2022 року, використовуючи акаунт у соціальній мережі, розміщував інформацію про переміщення військовослужбовців Збройних Сил України в м. Слов’янську.
Зокрема, зловмисник розповсюджував текстові повідомлення з координатами про розташування українських захисників, а отримані від підозрюваного відомості використовувались державою-окупантом під час військової агресії проти України.
Наразі правопорушник перебуває під вартою. Обвинувальний акт спрямовано до Слов’янського міськрайонного суду Донецької області.
Досудове розслідування здійснювалось СВ 2 управління (з дислокацією у м. Маріуполь) ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
Обвинуваченому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 8 років.

uacenter.media, ua.mediacenter.eu@gmail.com,

01001 Київ, вулиця Хрещатик 10, +38 067 461 6900, +48 609 00 6656

© Міжнародний благодійний фонд

«Незалежний Український Медіа Центр у Європі», 2022

© Yurii SCHERBAK, 2022   © Valentyn KONDRATIUK, 2022-2023

Мої відео