Пробація: основні результати роботи за 2023 рік

Пробація: основні результати роботи за 2023 рік
440067 ПЕРЕГЛЯДІВ

Кожен рік у нас починається однаково. Визначені завдання, розраховані ресурси, спрогнозовані результати, проаналізовані ризики. Але драйв починається пізніше, коли розумієш, що мати стратегію – це замало: необхідно вміти реагувати на несподіванки, адже один і той самий хід може закінчитися зовсім по різному…

Думаючи про перемогу, потрібно бути готовим до компромісів і помилок, а кожну помилку сприймати як новий досвід. Коли усе навколо рухається за своїми правилами, важливо зробити так, щоб усі рухи мали лише один сенс – рухатися вперед!

Компетентний персонал, відданий справі, який працює на принципах довіри та поваги – це наша мета і головна умова розвитку пробації. Ми намагаємося докорінно змінити систему підбору персоналу та адаптації новоприйнятих працівників для роботи в пробації. Створити більше можливостей для навчання та реалізації власного потенціалу кожним працівником. Кожен член нашої команди – це не просто виконавець, а рівнозначний учасник розвитку системи пробації, від якого залежить наш імідж, наші успіхи, наші перспективи.

Рік, що минає, запам’ятається нам суттєвим кроком у розвитку державної політики у сфері пробації. Верховною Радою України запроваджено пробаційний нагляд, як основний вид покарання, альтернативний позбавленню волі. В умовах воєнного стану, долаючи чисельні виклики, ми ефективно виконували покарання щодо 110 тисяч засуджених, забезпечуючи належний нагляд і контроль за їхньою поведінкою.

Ми маємо успіхи у сфері цифровізації пробації. Кожен реєстратор взяв участь у вдосконаленні Єдиного реєстру засуджених та осіб, узятих під варту. Наразі майже 600 тисяч діючих та архівних справ суб’єктів пробації внесені до Реєстру.

Ми продовжуємо запроваджувати систему електронного документообігу. У десяти областях України система електронного документообігу вже працює на рівні кожного уповноваженого органу з питань пробації. Ми продовжуємо створювати національні інструменти пробації, завдяки яким персонал здійснює ефективний вплив на життєдіяльність правопорушника та на його поведінку. Цього року ми створили ще одну спеціальну пробаційну програму, спрямовану на подолання домашнього насильства. Ми пишаємося тим, що 98 із 100 суб’єктів пробації під час відбування покарання не порушують встановлені обов’язки і не вчиняють повторні злочини.

Ми відчуваємо підвищення довіри з боку громади через розширення мережі партнерських організацій та окремих волонтерів, які долучаються до процесу ресоціалізації правопорушників. Ми провели значну роботу з підвищення ефективності комунікації з місцевими органами влади. Дедалі більше громади вважають нашу роботу важливою та необхідною. Цьогоріч ми отримали найбільшу за останні роки підтримку від громад у покращенні умов праці персоналу пробації.

У кожного з нас багато ідей та планів на прийдешній 2024 рік, але сьогодні ми бажаємо вам лише одного – Перемоги!

Теги: Центр пробації, пробація,пробаційний нагляд,підсумки 2023

Незалежний Медіа Форум
www.uacenter.media
www.mediaforum.news
E-mail: [email protected]
Kyiv - Київ:  +38 067 461 6900
Варшава - Warszawa: +48 609 00 6656

Редакція Незалежного Медіа Форуму не завжди поділяє точку зору автора

© ICF "INDEPENDENT UKRAINIAN MEDIA CENTER IN EUROPE", 2022-2024
© POLSKO-UKRAIŃSKA FUNDACJA POKOJU CONCORDIA 818, 2023-2024

Мої відео