До 12 років за ґратами засуджено мешканця Луганщини, який ремонтував військову техніку окупантів та розвозив їх на позиції

До 12 років за ґратами засуджено мешканця Луганщини, який ремонтував військову техніку окупантів та розвозив їх на позиції
341597 ПЕРЕГЛЯДІВ

За публічного обвинувачення прокурорів Сватівської окружної прокуратури Луганської області визнано винним місцевого мешканця у наданні збройним формуванням, створеним на тимчасово окупованій території, допомоги у веденні бойових дій проти ЗСУ та інших військових формувань, утворених відповідно до законів України (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

Його засуджено до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Також позбавлено права впродовж 12 років обіймати посади в органах влади.

Прокурори в суді довели, що після захоплення села Невське чоловік добровільно розселяв військовослужбовців ворожої армії у власному та сусідніх будинках. Сприяв збройним силам рф та контрольованим ними нзф так званих «л/днр» у просуванні на Луганщині.

За власною ініціативою засуджений ремонтував пошкоджену військову техніку окупантів, що використовувалася проти українських захисників, та в подальшому транспортував її.

Під час окупації чоловік на власному автомобілі перевозив особовий склад армії агресора до вогневих позицій на території Луганської та Донецької областей.

Також неодноразово залучався до завантаження боєприпасів на складах в Невському та сусідньому селі Макіївка.

Його протиправну діяльність на користь держави-агресора викрили взимку 2023 року під час стабілізаційних заходів на деокупованій території Луганщини.

До вироку суду засуджений перебував під вартою.

Досудове розслідування здійснювали слідчі ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

 

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

(за матеріалами Сватівської окружної прокуратури)

 

Незалежний Медіа Форум
www.uacenter.media
www.mediaforum.news
E-mail: [email protected]
Kyiv - Київ:  +38 067 461 6900
Варшава - Warszawa: +48 609 00 6656

Редакція Незалежного Медіа Форуму не завжди поділяє точку зору автора

© ICF "INDEPENDENT UKRAINIAN MEDIA CENTER IN EUROPE", 2022-2024
© POLSKO-UKRAIŃSKA FUNDACJA POKOJU CONCORDIA 818, 2023-2024

Мої відео