Катажина ГУЙСЬКА: «Берлін не зацікавлений у зміцненні української армії»

Катажина ГУЙСЬКА: «Берлін не зацікавлений у зміцненні української армії»
270710 ПЕРЕГЛЯДІВ

Катажина ГУЙСЬКА: «Берлін не зацікавлений у зміцненні української армії»

Відома польська публіцистка Катажина Гуйська публікує в Інтернет-порталі Niezależna.PL (04.12.2022) статтю про використання Німеччиною трагедії в селі Пшеводові, куди впала ракета, вбивши двох польських громадян. Авторка вважає пропозицію передати Польщі німецькі комплекси ППО «Патріот» піар-ходом, оскільки ця зброя, навіть якби перебувала в Польщі до прильоту ворожої ракети, не врятувала б співвітчизників від смерті.

– Проблема полягає в тому, що польську територію можна захищати і в небі України, – стверджує публіцистка. – Саме там (в українському небі. – Ред.) можна намагатися нейтралізувати ракети, що летять у бік польського кордону, бо якщо чекати, коли вони вже долітатимуть і тоді пробувати їх збити, – може забракнути часу.

«Тому, якщо німецька батарея «Патріот» мала б шанс захищати громадян Польщі, вона повинна була б бути розміщена, як запропонував міністр оборони Польщі, – на території Західної України».

Проте Берлін відкинув таку пропозицію, оскільки, на думку авторки, не зацікавлений у зміцненні української армії.

«Уряд у Берліні вітав би якийсь новий Мінськ-3, – вважає К.Гуйська, – й не зробить нічого, що могло б зміцнити ситуацію на фронті не на користь кремля».

Українському читачеві, на наш погляд, варто познайомитися з цією думкою польських друзів і зробити свої висновки щодо надзвичайно важливої теми «закриття неба України» від російських геноцидних атак. 

Єжи Слоневський, оглядач Незалежного Медіа Форуму

Світлина з Вікіпедії: Communicatiesysteem-van-de-patriot

 

Теги: Катажина Ґуйська, Незалежний Медіа Форум, Агресія росії в Україні,Позиція Німеччини,Niezalezna.PL,Strefy Wolnego Słowa, Польща й Україна: реалії і перспективи, www.uacenter.media, Independent Media Forum, IMF
Автор: uacenter.media

Незалежний Медіа Форум
www.uacenter.media
www.mediaforum.news
E-mail: [email protected]
Kyiv - Київ:  +38 067 461 6900
Варшава - Warszawa: +48 609 00 6656

Редакція Незалежного Медіа Форуму не завжди поділяє точку зору автора

© ICF "INDEPENDENT UKRAINIAN MEDIA CENTER IN EUROPE", 2022-2024
© POLSKO-UKRAIŃSKA FUNDACJA POKOJU CONCORDIA 818, 2023-2024

Мої відео