Niezależna.PL: Як корумпована Єва Кайлі атакувала уряд Польщі

Niezależna.PL: Як корумпована Єва Кайлі атакувала уряд Польщі
269814 ПЕРЕГЛЯДІВ

Як корумпована Ева Кайлі атакувала польський уряд

Колишня віце-президентка Європарламенту (ЄП), грецька соціалістка Єва Кайлі, яку підозрюють в отриманні великих хабарів із Катару, входила до слідчого комітету ЄС Pegasus і була причетна до нападок на уряд Польщі. Як перевірив портал Niezalezna.pl, пані Кайлі звинуватила польську владу в порушенні демократії та прав людини.

У лютому 2022 року – ще до того, як вперше зібрався слідчий комітет ЄС Pegasus – Кайлі надіслала т.зв. запитання для письмової відповіді під назвою «Триваюче втручання Pegasus у європейську демократію та порушення прав людини».

У цьому документі пані Кайлі написала:

«Після відповіді Комісії від 19 листопада 2021 року на моє останнє запитання щодо скандалу зі шпигунським програмним забезпеченням Pegasus віце-прем’єр-міністр Польщі Ярослав Качинський визнав, що його уряд придбав ізраїльське програмне забезпечення для злому. Незважаючи на заперечення того, що його використовували для нападу на опозиційних політиків, є докази протилежного. Це викликає додаткові підозри щодо шпигування урядами ЄС за своїми громадянами та підриву європейської демократії».

У свою чергу, у травні 2022 року під час дебатів у ЄП у Страсбурзі про Pegasus Кайла прогриміла: «Європейські громадяни розуміють, що це не проблема конкретного шпигунського програмного забезпечення. Йдеться про його використання, неправильне використання та зловживання тими, хто його придбав. Йдеться також про законодавчу базу, в якій діють або не діють ті, хто виробляє цю технологію. Тож я вважаю, що навіть якщо Pegasus буде використовуватися, нам потрібно розширити сферу (нашої діяльності. – Ред.) і забезпечити, щоб ми підготували конкретні рекомендації та подальші дії, а також вичерпний звіт, який гарантує, що ми зможемо відновити довіру наших громадян і забезпечити захист наших основних прав в Інтернеті».

Можна запитати, чи тоді Кайлі нападала на Польщу лише з політичних мотивів – і щоб відвернути увагу від власної хабарницької діяльності – чи також тому, що вона сама боялася використання різного роду «шпигунських» програм, які використовують правоохоронні органи країн ЄС, проти себе.

9 грудня 2022 року Федеральна поліція Бельгії заарештувала пані Кайлі в рамках розслідування організованої злочинності, корупції та відмивання грошей, пов’язаних із лобістською діяльністю на користь Катару. Оскільки Кайлі користувалася депутатською недоторканністю, бельгійська влада спочатку не планувала арештовувати її, але події впродовж дня змусили суддю-слідчого Мішеля Клеза (головного керівника операції) дійти висновку, що Кайлі спіймано на місці злочину. У її батька на момент арешту була валіза з готівкою, а в будинку Кайлі знайшли мішки із грошима.

13 грудня 2022 пані Кайлі була звільнена з посади віце-президента ЄП. Її та ще трьох осіб звинувачують у корупції, участі у злочинному угрупованні та відмиванні грошей.

 

Гжегож Вєжхоловський | Niezalezna.PL – партнер Незалежного Медіа Форуму

На світлині колишня віце-президентка Європарламенту, грецька соціалістка Єва Кайлі на передньому плані, https://www.instagram.com/evakaili/

Теги: Єва Кайлі,Європарламент, Корупція, Польща й Україна: реалії і перспективи, Незалежний Медіа Форум, Niezalezna.PL, SWS,Strefy Wolnego Słowa, www.uacenter.media, Independent Media Forum, IMF
Автор: uacenter.media

Незалежний Медіа Форум
www.uacenter.media
www.mediaforum.news
E-mail: [email protected]
Kyiv - Київ:  +38 067 461 6900
Варшава - Warszawa: +48 609 00 6656

Редакція Незалежного Медіа Форуму не завжди поділяє точку зору автора

© ICF "INDEPENDENT UKRAINIAN MEDIA CENTER IN EUROPE", 2022-2024
© POLSKO-UKRAIŃSKA FUNDACJA POKOJU CONCORDIA 818, 2023-2024

Мої відео