Niezalezna.PL: Міністр Мацеревич називає Німеччину проросійською

Niezalezna.PL:  Міністр Мацеревич називає Німеччину проросійською
394257 ПЕРЕГЛЯДІВ

Чи Німеччина продовжуватиме шукати союз з Росією? Мацеревич: Відставка міністра оборони не принесе жодних змін

Боюся, що звільнення міністра оборони Німеччини Крістін Ламбрехт не змінить політику цієї країни щодо України. Німеччина продовжуватиме політику, яка де-факто прагне до союзу з Росією, заявив колишній глава міністерства національної оборони Польщі Антоні Мацеревич (PiS). Він також підкреслив, що "стратегічно Німеччина проросійська"...

Міністр оборони Німеччини Крістін Ламбрехт у понеділок письмово попросила канцлера Олафа Шольца піти у відставку з посади. У своїй заяві вона підкреслила, що "ЗМІ місяцями фокусувалися на ній", що ускладнювало їй роботу в Бундесвері та ухвалення рішень щодо "політики безпеки в інтересах громадян Німеччини". Як повідомляє у вівторок агентство dpa, наступником Ламбрехта стане міністр внутрішніх справ Нижньої Саксонії Борис Пісторіус.

З вечора п'ятниці, після перших повідомлень щоденника "Bild", ЗМІ писали про очікувану відставку Ламбрехт з посади в Міноборони. Міністра критикували за численні помилки практично з початку її повноважень, а опозиційний Союз неодноразово закликав канцлера Олафа Шольца відправити Ламбрехта у відставку.

Колишній міністр національної оборони Польщі Антоні Мацеревич на запитання, чи принесе відставка Ламбрехт зміни у військовій політиці Німеччини в контексті війни в Україні , в інтерв’ю PAP Studio сказав: «Боюсь, що ні».

Я боюся, що Німеччина продовжить політику, яка є стратегічною політикою Німеччини. А саме тоа, яка де-факто прагне до союзу з Росією і не зацікавлена у перемозі України,
– наголосив Мацеревич.

Попереднє заперечення Шольца щодо передачі воюючим Україні танків Бундесверу Leopard політик ПіС назвав "скандалом". На його думку, без нинішньої політики Німеччини щодо Росії не було б кризи та початку війни.

На думку колишнього очільника Міноборони Польщі, тиск на Німеччину з метою допомогти Україні має сенс, оскільки під її впливом вони готові піти на "якісь поступки". Проте, за словами Антоні Мацеревича, «стратегічно Німеччина є проросійською». Він додав, що США мають найбільший потенціал для впливу на зміну політики Німеччини щодо РФ.

Ламбрехт була міністром оборони з початку роботи уряду канцлера Шольца в грудні 2021 року. Раніше вона була федеральним міністром юстиції в останньому уряді Ангели Меркель (ХДС), а після відставки Франциски Гіффі також очолювала міністерство у справах сім'ї.

 Джерело: Niezalezna.pl, PAP

Світлина: Bartosz Kalich/Gazeta Polska

Теги: Мацеревич,Позиція Німеччини,Проросійська політика Німеччини, Агресія росії в Україні, Незалежний Медіа Форум, Niezalezna.PL, GazetaPolska, SWS,Strefy Wolnego Słowa, Independent Media Forum, IMF, www.uacenter.media
Автор: uacenter.media

Незалежний Медіа Форум
www.uacenter.media
www.mediaforum.news
E-mail: [email protected]
Kyiv - Київ:  +38 067 461 6900
Варшава - Warszawa: +48 609 00 6656

Редакція Незалежного Медіа Форуму не завжди поділяє точку зору автора

© ICF "INDEPENDENT UKRAINIAN MEDIA CENTER IN EUROPE", 2022-2024
© POLSKO-UKRAIŃSKA FUNDACJA POKOJU CONCORDIA 818, 2023-2024

Мої відео