Чилі інвестуватиме в Україну. Також сторони посилять торгівлю та налагодять бізнес-зв’язки

Чилі інвестуватиме в Україну. Також сторони посилять торгівлю та налагодять бізнес-зв’язки
318773 ПЕРЕГЛЯДІВ

Українська делегація, до складу якої увійшла й Перший віцепрем’єр-міністр України – Міністр економіки України Юлія Свириденко, взяла участь у спільному засіданні Українсько-Чилійської Урядової Комісії, яке востаннє відбувалося 13 років тому. Поглиблення співпраці у торгівлі і залученні інвестицій – ці питання обговорили Україна та Чилі під час першого за понад десяток років візиту української делегації високого рівня у Чилі. 

Про це повідомляє пресслужба Міністерства економіки України.

«Цим візитом ми поглиблюємо економічне співробітництво із Чилі. Нам важливо розвивати стратегічні партнерства із країнами Латинської Америки, адже це чималий ринок, який цікавий як українським виробникам, так і навпаки, чилійський бізнес зацікавлений в інвестиціях в Україну. Запросили чилійські компанії доєднатися до Ukraine Recovery Conference у Берліні. Деякі, вже готують конкретні проєкти і пропозиції», — розповіла очільниця мінекономіки.

Зазначається, що українська делегація провела переговори із Міністром економіки, розвитку та туризму Чилі Ніколасом Грау, Президентом Національної палати торгівлі, послуг та туризму Чилі Х.Пакоміо Торресом, Президентом Конфедерації промисловості та торгівлі Чилі Рікардо Мевесом та Міністром сільського господарства Чилі Е. Валенсуелою.

«Головні сфери, цікаві партнерам – видобування, особливо співпраця у розрізі критичних матеріалів, аграрний сектор, переробна промисловість, діджиталізація. Крім того, Чилі має гарні приклади державно-приватного партнерства і готова ділитися цим досвідом з Україною. Як і готова до створення спільних підприємств», — сказала Перший віцепрем’єр-міністр України.

Ба більше, учасники засідання домовилися про поглиблення співпраці на рівні торгових палат України та Чилі, а також інвестиційних агенцій обох країн.

Також на порядку денному були питання роботи над Угодою про вільну торгівлю між Україною і Чилі, покращення логістики для експорту та підтримки української енергетичної інфраструктури на фоні системних російських обстрілів. 

  • Нагадаємо, що раніше делегація українського Уряду, яку очолила Перший віцепрем’єр-міністр - міністр економіки України Юлія Свириденко, розпочала перший робочий візит країнами Латинської Америки із переговорів в Аргентині. Як розповіла очільниця мінекономіки, «співпраця з Аргентиною виходить на якісно новий рівень». Ця робоча поїздка — продовження діалогу, який розпочав  Президент України Володимир Зеленський разом із Президентом Аргентини Хавʼєром Мілеєм. На порядку денному — Перший Глобальний саміт миру, ініційований Президентом Володимиром Зеленським, посилення бізнес-звʼязків, поглиблення співпраці в оборонній сфері, підтримка української енергетичної системи на фоні системних обстрілів росією наших енергетичних потужностей. Також Аргентину запросили долучитися до першого Глобального Саміту миру. 
  • Своєю чергою Аргентина виявила зацікавленість у співпраці у сферах у таких галузях: фармацевтичній, аграрній (як у торгівлі, так і в аграрному виробництві). Україна ж має інтерес у співробітництві в: автомобілебудуванні, с/г машинобудуванні, харчовій, хімічній, нафтохімічній, гірничодобувній, фармацевтичній промисловості. Власне поштовх для розвитку двосторонньої економічної співпраці та торгівлі має надати активізація діяльності Спільної міжурядової українсько-аргентинської Комісії з торговельно-економічного співробітництва, останнє засідання якої відбулося майже 18 років тому. 

Незалежний Медіа Форум
www.uacenter.media
www.mediaforum.news
E-mail: [email protected]
Kyiv - Київ:  +38 067 461 6900
Варшава - Warszawa: +48 609 00 6656

Редакція Незалежного Медіа Форуму не завжди поділяє точку зору автора

© ICF "INDEPENDENT UKRAINIAN MEDIA CENTER IN EUROPE", 2022-2024
© POLSKO-UKRAIŃSKA FUNDACJA POKOJU CONCORDIA 818, 2023-2024

Мої відео