Національний інститут музеології Польщі очолить Пауліна Флорянович

Національний інститут музеології Польщі очолить Пауліна Флорянович
255461 ПЕРЕГЛЯДІВ

 Національний інститут музеології Польщі очолить Пауліна Флорянович

Міністр культури та національної спадщини Польщі призначив доктора Пауліну Флорянович директором Національного інституту музеології та охорони колекцій. П'ятирічний термін повноважень нового директора розпочнеться 31 грудня 2022 року, повідомили в Мінкульті Польщі.

Пауліна Флорянович – доктор гуманітарних наук у галузі археології, випускниця Варшавського університету. Понад двадцять років вона професійно працювала в культурному секторі, спочатку в неурядових організаціях, а потім у громадських установах Польщі: Національний центр культури (2003-2005), Національний інститут спадщини, в якому вона була директором у 2010-2013, та Національний інститут музеології та охорони колекцій, де у 2013-2016 була довіреною особою директора з міжнародних зв’язків. Із 2016 року Пауліна Флорянович була директором Департаменту культурної спадщини Міністерства культури та національної спадщини Польщі. Вона відповідала за нагляд за музейним сектором і політикою пам’яті.

Доктор Флорянович є членом Європейської асоціації археологів, Міжнародного комітету музейної безпеки та багатьох музейних рад, що діють при національних музеях. Експерт і лектор міжнародних рефлексійних груп у сфері управління спадщиною, статистики та культурної освіти, автор багатьох наукових публікацій, присвячених цим питанням.

Національний інститут музеєзнавства та охорони колекцій Польщі працює в нинішньому вигляді з 2011. Завданнями інституту є поширення знань про музеї, підтримка музейних закладів, створення сучасних наукових та освітніх програм, оновлення інформаційної системи з музеєзнавства та колекціонування. 

Міхал Шукала (PAP)

Світлина: Пауліна Флорянович очолить Національний інститут музеології та охорони колекцій Польщі. Фотограф Данута Матлох / Міністерство культури та національної спадщини Польщі

 

Теги: Пауліна Флорянович,Національний інститут музеєзнавства та охорони колекцій Польщі,Міністерство культури та національної спадщини Польщі, Міністерство культури України,Музеї,Музейництво, Культура, Незалежний Медіа Форум, www.uacenter.media, Independent Media Forum, IMF
Автор: uacenter.media

Незалежний Медіа Форум
www.uacenter.media
www.mediaforum.news
E-mail: [email protected]
Kyiv - Київ:  +38 067 461 6900
Варшава - Warszawa: +48 609 00 6656

Редакція Незалежного Медіа Форуму не завжди поділяє точку зору автора

© ICF "INDEPENDENT UKRAINIAN MEDIA CENTER IN EUROPE", 2022-2024
© POLSKO-UKRAIŃSKA FUNDACJA POKOJU CONCORDIA 818, 2023-2024

Мої відео