Запрошення до діалогу: Польська книжкова палата й Ініціатива SUPRR

Запрошення до діалогу: Польська книжкова палата й Ініціатива SUPRR
286094 ПЕРЕГЛЯДІВ
Запрошення від польських друзів
*************************************
Шановні видавці,
Запрошуємо вас взяти участь у зустрічі для керівників видавничої галузі «Моделі та практики видавничої діяльності в Європейському Союзі – досвід Польщі» 4 грудня 2023, 11:00-13:30 за київським часом, онлайн.
Зустріч організована Польською книжковою палатою та ініціативою SUPRR «Підтримка стійкості та відновлення українського видавництва». Польська книжкова палата – це торгова асоціація видавців і книгорозповсюджувачів, що діє з 1990 року і представляє інтереси книжкового сектора. SUPRR – ініціатива, метою якої є активізація допомоги українському видавництву зараз і після війни шляхом побудови мостів між українськими та західними видавничими спільнотами.
Зустріч збере українських і польських видавців, щоб обговорити зміни, які очікувати українському видавничому сектору під час вступу в ЄС. Ми оглянемо шлях, який пройшла польська видавнича галузь під час і після вступу до ЄС та знайдемо паралелі і уроки, якими польська сторона може поділитися з українськими колегами. Навіть попри те, що загальна правова база є однаковою для всіх членів ЄС, існують різні моделі книжкового ринку всередині ЄС і багато дискусій щодо гармонізації різних практик, що є наслідком різноманітної культурної спадщини та походження країн-членів ЄС.
Порядок денний зустрічі ми склали на основі відгуків двадцяти п’яти українських видавців, які люб’язно взяли участь у нашій оцінці потреб в жовтні 2023 року. Ми плануємо розглянути наступні теми:
  1. Моделі і практики видавничої діяльності в Європі: куди ми прямуємо далі? – Соня Драга, президентка Польської книжкової палати.
  2. На шляху до членства в Європейському Союзі і процес змін після вступу: правові питання, конкурентне право, податкові питання, практика економічних відносин – Гржегорж Богута, власник видавництва «Неочевидне».
  3. Сила співпраці: чи можуть видавці співпрацювати на книжковому ринку? Популяризація читання: державні ініціативи та ініціативи громадських організацій – Марія Дескур, президентка Фундації загального читання.
  4. Авторське право, ліцензії, контрактна практика – Магдалена Дембовска, керуюча директорка видавництва «Карактер».
  5. Роль медіа у книжковому секторі і розуміння книжкового ринку – Пьотр Доброленцкі, аналітик книжкового ринку, журналіст.
Зустріч відбуватиметься онлайн, польською мовою з українським перекладом, участь безкоштовна. Щоб взяти участь у зустрічі, будь ласка, заповніть форму за посиланням до 28 листопада і ми надішлемо вам додаткові деталі.
Посилання на форму RSVP https://forms.gle/6drb6eYGstfM15vp6
З повагою,
Представники Польської книжкової палати
та ініціативи SUPRR
Теги: Польща й Україна: реалії і перспективи,Польська книжкова палата,Ініціатива SUPRR, Незалежний Медіа Форум, IMF, Independent Media Forum, www.mediaforum.news
Автор: uacenter.media

Незалежний Медіа Форум
www.uacenter.media
www.mediaforum.news
E-mail: [email protected]
Kyiv - Київ:  +38 067 461 6900
Варшава - Warszawa: +48 609 00 6656

Редакція Незалежного Медіа Форуму не завжди поділяє точку зору автора

© ICF "INDEPENDENT UKRAINIAN MEDIA CENTER IN EUROPE", 2022-2024
© POLSKO-UKRAIŃSKA FUNDACJA POKOJU CONCORDIA 818, 2023-2024

Мої відео