NewsPrice взяв участь у найбільшій конференції у сфері розслідувальної журналістики #GIJC23

NewsPrice взяв участь у найбільшій конференції у сфері розслідувальної журналістики #GIJC23
410495 ПЕРЕГЛЯДІВ

Керівник міжнародного медіа-проекту NewsPrice в Україні Анатолій Шалаєв взяв участь у наймасштабнішому заході за всю історію, спілкувався із колегами, ділився думками та разом обдумували майбутні вагомі проекти.  Окрім того, представив проєкт NewsPrice на двох нетворкінгових зустрічах для українських розслідувачів та журналістів з країн пострадянського простору.

 

13 глобальна конференція #GIJC23 відбулася. Рекордна кількість учасників – 2138 чоловік зі 132 країн світу протягом трьох днів навчалися у найкращих журналістів та експертів. Більше 200 сесій, включаючи панельні дискусії, семінари та нетворкінг-зустрічі.

Говорили про кримінальні держави та клептократії, використання аналізу соціальних мереж у розслідуваннях та розслідування у відкритих джерелах, а також про відстеження активів по всьому світу, як залучити секретні джерела, розслідування феміциду тощо.

А ключовий спікер #GIJC23 професор політології Рон Дейберт розповів про недавні атаки хакерів на телефони журналістів і про те, як можна їм протистояти. Виступаючи з доповіддю на #GIJC23, Дейберт описав безліч прихованих загроз стеження, пов'язаних з новою індустрією комерційного шпигунства, через які всі незалежні журналісти та джерела у світі стають вразливими.

«Україна стала жертвою російської агресії, тому сьогодні дуже важливо контролювати буквально кожне слово, кожну дію, які хочеться донести до людей, до світу. Українські журналісти, колеги з інших країн працюють на передовій цієї страшної війни, вони жертвують своїм життям, аби світ знав правду. На жаль, є багато загиблих, в тому числі журналістів-розслідувальників», - розповів Анатолій Шалаєв.

«Будучи тут, я зрозумів, наскільки світ нас підтримує, скільки у нас спільного. Це колосальний досвід спілкування та обміну можливостями, контактами, налагодження тісної співпраці та майбутніх спільних проектів. Ми безумовно отримали нові знання, нове бачення, нові інсайти від найрозвиненіших експертів. Тому можу сказати, що мої найбільші очікування від конференції справдилися», - додав він.

Також Анатолій привітав сміливих колег – переможців конкурсу «Проливаючи світло» з Венесуели, Іспанії, Нігерії, Північної Македонії, Південної Африки та України. Неймовірні історії, що демонструють сміливість та розслідувальну майстерність. Приємно, що спеціальний приз журі «За професійну майстерність» вибороли розслідування української програми «Схеми» та бангладеської Netra News.

 «Вітаю усіх колег з такою масштабною подією, дякую організаторам та учасникам. Давайте реалізовувати напрацьоване у життя», - резюмував представник NewsPrice в Україні.

Теги: NewsPrice,Анатолій Шалаєв,#GIJC23

Незалежний Медіа Форум
www.uacenter.media
www.mediaforum.news
E-mail: [email protected]
Kyiv - Київ:  +38 067 461 6900
Варшава - Warszawa: +48 609 00 6656

Редакція Незалежного Медіа Форуму не завжди поділяє точку зору автора

© ICF "INDEPENDENT UKRAINIAN MEDIA CENTER IN EUROPE", 2022-2024
© POLSKO-UKRAIŃSKA FUNDACJA POKOJU CONCORDIA 818, 2023-2024

Мої відео