Здорове харчування під час війни допомагає долати стрес

Здорове харчування під час війни допомагає долати стрес
202381 ПЕРЕГЛЯДІВ

Здорове харчування під час війни допомагає долати стрес

 
   
Лікарка-дієтологиня Оксана Скиталінська: «Здорове харчування — це один з найважливіших чинників, які впливають на наше здоров’я і якість життя»

У кожного із нас свої резерви здоров’я і стійкості. Але здорове і збалансоване харчування може допомогти витримати усі навантаження. Про те, як харчуватись у воєнний час, в ефірі Польського радіо для України у програмі «На хвилі здоров'я» розповіла доктор-дієтолог Оксана Скиталінська.

За її словами, понад 50 відсотків захворювань у світі зумовлені неправильним харчуванням. Це любов до борошна, солодкого, смаженого, соленого та захоплення переробленими продуктами, яких в природі не існує. А стрес, зазначила лікарка, це такий стан, який весь час вимагає поживних речовин, щоб людина могла уникнути небезпеки. Тож людина підсвідомо може їсти щось солодке, аби зменшити рівень тривожності. Малорухливий спосіб життя у цій ситуації може призвести до набрання зайвої ваги і як наслідок — хвороб.

«Ми всі розуміємо, що маємо вижити у цій ситуації. Це наше головне завдання. Тож раджу більше ходити надворі, щоб був кисень і сонячне проміння. Завдяки цьому у нас зменшується рівень тривожності, утворюються певні заспокійливі відчуття, з’являється почуття задоволення», — зауважила Оксана Скиталінська. А також розповіла, як має виглядати «здорова тарілка» під час війни. За її словами, здорове харчування — це не обов’язково дорогі продукти. Це харчування просте, за допомогою звичних продуктів, які вирощують у нашій місцевості. Насамперед, це овочі, зелень, фрукти і обв’язково ягоди, бобові та горіхи.

 

Вела інтерв'ю Світлана Мялик

Теги: Світлана МЯЛИК, Агресія росії в Україні,Здорове харчування і стрес, Незалежний Медіа Форум, Independent Media Forum, www.uacenter.media, IMF
Автор: uacenter.media

Незалежний Медіа Форум
www.uacenter.media
www.mediaforum.news
E-mail: [email protected]
Kyiv - Київ:  +38 067 461 6900
Варшава - Warszawa: +48 609 00 6656

Редакція Незалежного Медіа Форуму не завжди поділяє точку зору автора

© ICF "INDEPENDENT UKRAINIAN MEDIA CENTER IN EUROPE", 2022-2024
© POLSKO-UKRAIŃSKA FUNDACJA POKOJU CONCORDIA 818, 2023-2024

Мої відео