Оприлюднено Духовний заповіт Папи Бенедикта XVI

Оприлюднено Духовний заповіт  Папи Бенедикта XVI
205682 ПЕРЕГЛЯДІВ

У німецькому тексті Бенедикт XVI написав:

«Коли я озираюся назад на десятиліття, які я подорожував, у цю пізню годину свого життя, я бачу, перш за все, скільки я маю сказати вам спасибі ».

«Перш за все дякую самому Богові, подателю всіх благих дарів, що дав мені життя і провадив мене через різні негаразди, піднімаючи мене, коли я починав падати, і завжди дарував мені світло свого обличчя».

– додав.

 

«Прониклива віра мого батька вчила нас, дітей, вірити і завжди була дороговказом у всіх моїх наукових досягненнях; Глибока побожність і велика доброта моєї матері залишаються спадщиною, за яку я не можу їй віддячити».

– зізнався Бенедикт XVI.

Він також згадав своїх братів і сестер, написавши, що сестра десятиліттями самовіддано і з доброю турботою допомагала йому, а брат завжди торував йому шлях «ясністю своїх суджень, сильною твердістю і життєрадісністю».

Бенедикт XVI висловив подяку своїм друзям і співробітникам на всіх етапах його життя.

«Я дякую жителям моєї Батьківщини за те, що завдяки їм я завжди міг наново відчути красу віри. Я молюся, щоб наша країна залишалася країною віри, і прошу вас, дорогі земляки: не дайте себе відвести від віри. Нарешті, я дякую Богові за всю красу, яку я міг відчути на різних етапах мого шляху, особливо в Римі та Італії, які стали моїм другим домом.

– підкреслив він.

Потім він додав: «У всіх, кому я будь-яким чином завдав шкоди, я прошу вибачення від щирого серця».

 

Ісус Христос є справді дорогою, істиною та життям, а Церква з усіма її недосконалістю є Його тілом.

Наприкінці свого духовного заповіту він писав:

«Моліться за мене, щоб Господь, незважаючи на всі мої гріхи та недоліки, прийняв мене у свій вічний дім. Моя щира молитва йде до всіх тих, хто мені довірений день у день.

 
Джерело: niezalezna.pl, PAP

Світлина: Кшиштоф Сітковський/Gazeta Polska

Теги: Папа Бенедикт XVI,Релігія, Культура, Незалежний Медіа Форум,PAP,Niezalezna.PL, www.uacenter.media, IMF, Independent Media Forum
Автор: uacenter.media

uacenter.media, ua.mediacenter.eu@gmail.com,

01001 Київ, вулиця Хрещатик 10, +38 067 461 6900, +48 609 00 6656

© Міжнародний благодійний фонд

«Незалежний Український Медіа Центр у Європі», 2022

© Yurii SCHERBAK, 2022   © Valentyn KONDRATIUK, 2022-2023

Мої відео