Своєчасна вакцинація у час війни – стратегічно важлива

Своєчасна вакцинація у час війни – стратегічно важлива
310235 ПЕРЕГЛЯДІВ

Упродовж усього часу розвитку епідемії корона-інфекції мої колеги і я публічно неодноразово вказували на недостатні і запізнілі заходи протидії епідемії з боку держави і  Міністерства охорони здоров’я. До всього влада спричинилась до корупції і наживи на хворих на COVID-19, зокрема, на закупівлях низькоякісних вакцин, тест-систем, продажу захисних масок, апаратів ШВЛ, фінансуванні зарплат медикам-інфекціоністам тощо.

З метою камуфляжу бездіяльності, МОЗ  імітував бурхливу боротьбу з короно-епідемією. Розганяв вуличну торгівлю, яка є мінімально ризикованою стосовно контактів з інфікованими. Натомість, концентрував натовпи покупців у закритих супермаркетах, хазяї яких раділи напливу людей і ліквідації вуличних конкурентів.

Зеленою більшістю і урядом встановили "ковідні" доплати поліції в 10 тис грн за ризик зараження при патрулюванні вулиць і місць скупчення людей. Натомість, поліцейські ганяли людей з вулиці, з відкритого повітря, в приміщення і помешкання, де вже були інфіковані співмешканці, сусіди...

Лічити не перелічити всю шкоду і дурню, яку натворила "охорона" здоров'я. Ціною такої боротьби з епідемією стали десятки тисяч хворих на тяжкі форми перебігу COVID-19. Кількість тоді інфікованих, хворих і померлих невідома, бо тестування на інфекцію в кількісному і якісному показниках було вкрай неадекватним. Епідемія увесь час свого розвитку в Україні за своїм характером була прихованою, латентною. І є такою зараз!

Позаминулого тижня було виявлено 27 тисяч інфікованих, минулого – вже 47. Якщо раніше інформацію про перебіг епідемії оприлюднювали в ЗМІ щодня, то зараз – повна мовчанка. Якщо раніше вводили і масковий режим, і невиправдані  локдауни, то зараз немає жодних протиепідемічних заходів.

В середині вересня Генеральний директор ВООЗ заявив про те, що Україну від жовтня чекає найвища хвиля епідемії за увесь час і  найбільша у Європі.

Війна. За такої тяжкої умови будь-які протиепідемічні заходи стосовно будь-якої інфекції, яка здатна вивести з ладу сотні тисяч людей, має здійснюють чітко, вчасно, якісно і всеохоплююче. На протиепідемічному фронті, як  на воєнному.

Увага!!! Досі  влада України не зобов'язала усім належним контингентам здійснити 100% вакцинацію трьома дозами. Насамперед – ЗСУ, Національна Гвардія, поліція, військові медики. Це – стандарт НАТО!

Не доведи Господи епідемії серед військових. Швидкість розповсюдження епідемії, кількість хворих і госпіталізованих мають високий темп зростання. Тяжкість перебігу і смертність ідуть вгору.

Про що свідчить такий характер перебігу епідемії зараз? Це наслідок того, що МОЗ провалив вакцинацію, як у кількісному, так і в організаційному аспекті.

Щодо вакцинації  цивільного населення. Бути повністю вакцинованим – це докластись до перемоги у війні! Бо коли ти вакцинований, то значить, що не займеш стаціонарне ліжко, якого потребуватиме військовий, ти не відволічеш на себе увагу медиків, кисень і ліки, яких потребуватиме військовий.

Вакцинація під час війни – це стратегічний і тактичний удар по ворогу, це допомога оборонцям країни.

Валерій ІВАСЮК, політик, доктор медицини

На світлині Невідомий автор. Ярмарок

Теги: ВООЗ,МОЗ,Валерій Івасюк,Ковід-19,Епідемія,вакцинація, Агресія росії в Україні, Незалежний Медіа Форум, www.uacenter.media, IMF, Independent Media Forum
Автор: uacenter.media

Незалежний Медіа Форум
www.uacenter.media
www.mediaforum.news
E-mail: [email protected]
Kyiv - Київ:  +38 067 461 6900
Варшава - Warszawa: +48 609 00 6656

Редакція Незалежного Медіа Форуму не завжди поділяє точку зору автора

© ICF "INDEPENDENT UKRAINIAN MEDIA CENTER IN EUROPE", 2022-2024
© POLSKO-UKRAIŃSKA FUNDACJA POKOJU CONCORDIA 818, 2023-2024

Мої відео